VIDEO Da Herning lagde græs til en verdensstjerne

På torsdag er det Wayne Rooney. Men i 1978 kunne man opleve en verdensstjerne i Herning, da Bobby Moore pludselig var på holdkortet i Herning Fremad.

Herning gør klar til at byde en verdensstjerne velkommen på torsdag, når Wayne Rooney i spidsen for Manchester United løber ind på MCH Arena i kampen mod FCM.

Men Wayne Rooney er ikke den seneste verdensstjerne, Herning har lagt græs til i fodboldhistorien. I 1970’erne kunne Herning Fremad, der spillede i 3. division, mønstre en sand verdensstjerne på holdkortet, nemlig den engelske verdensmester Bobby Moore.

Englænderen, der i 1966 var anfører for England og dermed kunne løfte VM-trofæet på Wembley, blev trods sin fremskredne alder hyret af Herning Fremad i 1978 for at lokke publikum til Herning i en periode, da der lige var blevet indført betalt fodbold i Danmark.

Ros fra Pelé

Hvad er forskellen på at spille på Wembley og for Herning Fremad, blev Moore spurgt.

- 100.000 tilskuere, lød svaret fra forsvareren, der havde spillet over 100 landskampe for England, og om hvem Pelé sagde, at han var den bedste forsvarer, han havde spillet over for.

Men ikke alle var tilfredse med stjernen. For Bobby Moore trænede ikke med holdet, men mødte kun op til kampene, hvilket træneren Svend Hugger var utilfreds med.

Se hans reaktion i klippet fra DR Sportens udsendelse i 1978 herover, hvor du også kan se klubbens direktør Helge Sander forsvare Bobby Moores deltagelse i kampene. Og så naturligvis Moore selv, der bare nyder at spille fodbold, som han siger.

FacebookTwitter