FC Barcelona vil dyrke danske talenter mellem seks og 16 år

Børn i alderen seks til 16 år er målgruppen for FC Barcelonas talentakademi i Danmark.

FC Barcelona opretter et talentakademi i Ballerup. (© FC Barcelona)

Er du mellem 6 og 16 år gammel, kan du blive en del af FC Barcelonas talentakademi, hvis ellers færdighederne med en bold ved fødderne er til det.

FCBEscola Copenhagen bliver det officielle navn for den den spanske storklubs satsning i Danmark, der får hjemme i Topdanmark Hallen i Ballerup, oplyser repræsentanter for FC Barcelona og Ballerup Kommune på et pressemøde.

Fem trænere fra FC Barcelona rejser til Danmark den 9. og 10. maj og vil stå for optagelsesprøven af drenge og piger til talentakademiet, og den daglige træning vil blive ledet af en professionel træner fra FC Barcelona. Han skal samtidig stå for uddannelse af 8-10 danske trænere, der også skal være med til at uddanne de unge spillere, oplyser klubben.

Skal udveksle ideer

Direktør for FCBEscola, Xevi Marce, lover samtidig, at projektet ikke handler om at rykke små danske talenter til Spanien, men i endnu højere grad om udveksling af kompetencer.

- Vi kommer for at give et plus til Danmark. Ikke for at stjæle talenter. Vi vil udvikle og vise vores metode, og så vil vi lære af dansk fodbold. Blandt andet disciplinen, siger han.

Der bliver tale om to til tre ugentlige træninger for de udvalgte talenter, ligesom der vil blive spillet interne kampe hver lørdag, og forventningen er, at de unge spillere skal hentes i københavnsområdet, Sjælland og Malmø.

Simonsen er ambassadør

Også Allan Simonsen, der spillede 163 kampe for FC Barcelona i årene 1979 til 1983, er til stede ved pressemødet i sin rolle som ambassadør FCBEscola i Danmark.

Talentakademiet er både for piger og drenge, og der er optagelsesprøve den 9. og 10. maj. Det er også muligt at spille sig til en adgangsbillet via FC Barcelonas sommerfodboldskoler, der afholdes i Ballerup, Odense, Aarhus og Billund. Akademiet åbner allerede i august i år.

Udover talentakademiet i Ballerup vil klubben også åbne et akademi i Tokyo i Japan og en serie sommerskoler i Rusland.

FacebookTwitter