FC Midtjylland taber tæt første opgør i CL-kvalifikation

FC Midtjylland tabte tirsdag 1-2 til kasakhiske FC Astana i kvalifikationen til Champions League.

FC Midtjylland og Jakob Poulsen tabte 1-2 på udebane i Kasakhstan. (Foto: ALEXEI FILIPPOV/Scanpix 2018) (Foto: Alexei Filippov © Scanpix)

De forsvarende danske mestre fra FC Midtjylland (FCM) måtte tirsdag se sig slået 1-2 af kasakhiske FC Astana i anden runde af kvalifikationen til Champions League.

Kampens første halve time gik uden mål, men det var Astana, som så stærkest ud på hjemmebanen.

Efter 31 minutter fik hjemmebaneholdet den forløsende første scoring.

Astanas midtbanespiller Laszlo Kleinheisler løb ene mand med bolden mod FCM's straffesparksfelt, men et passivt forsvar trak sig tilbage i stedet for at gå frem og presse Kleinheisler.

Det udnyttede han til at forsøge uden for feltet og sparkede bolden i nederste højre hjørne af målet.

FCM kom stærkt ud til anden halvleg, og der gik ikke mere end fem minutter, før holdet scorede et vigtigt udebanemål til 1-1.

Gustav Wikheim havde bolden i venstre side af banen, trak ind mod midten uden for Astanas felt, sparkede bolden fladt på tværs af feltet og ind i nederste højre hjørne af Astanas mål.

Mod slutningen satsede Astana offensivt, og efter fire minutter af tillægstiden gav det pote.

Endnu en gang slog Kleinheisler til for Astana. Han sendte en imponerende afslutning afsted langt uden for feltet, som Jesper Hansen i målet ikke kunne stoppe.

FCM tager trods nederlaget et udebanemål med til returopgøret, der finder sted på midtjydernes hjemmebane i Herning den 1. august.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk