FCK møder traditionelle britiske dyder i sæsonpremiere

FC København har forberedt sig grundigt på torsdagens sæsonpremiere mod Newtown i Europa League.

FCK skal i aktion i Europa på torsdag mod Newtown. Her ses Daniel Amartey i en ligakamp mod Esbjerg. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Der er næppe mange danskere, der kender fodboldklubben Newtown, som FC København torsdag skal møde i anden runde i Europa League-kvalifikationen.

Newtown har været fast inventar i den walisiske Premier League, siden den blev stiftet i 1992, men man har ikke set meget til holdet uden for landets grænser.

Man skal tilbage til juli 1998 for at finde holdets seneste deltagelse i en europæisk turnering.

FCK har forberedt sig godt på den kommende modstander, og københavnernes tekniske direktør, Johan Lange, så begge walisernes kampe mod maltesiske Valetta i første kvalifikationsrunde. Newtown vandt begge opgør 2-1.

Britiske dyder

- Det var fortjent, at Newtown slog Valetta ud over de to kampe.

- Det er et hold med udelukkende walisiske og engelske spoilere, der bygger på traditionelle britiske dyder med et meget direkte spil, med stor fokus på dødbolde og en fantastisk holdånd, siger Johan Lange til klubbens hjemmeside.

Sidste sæson sluttede Newtown på sjettepladsen i den walisiske liga, men sikrede sig adgang til Europa League via sejre i semifinalen og finalen i slutspillet om den tredje Europa League-plads.

De to første Europa League-pladser i Wales går automatisk til sølvvinderne i ligaen samt pokalvinderne.

Det første af to opgør mellem FCK og Newtown spilles torsdag klokken 19.45 i Telia Parken.

/ritzau/