FCK vinder sikkert i Slovakiet, mens Randers debuterer i europæisk gruppespil med uafgjort

Fire danske hold var i aktion i europæiske fodboldturneringer torsdag aften. Det blev til tre uafgjorte og en dansk sejr.

Jonas Wind scorede to gange for FCK. (Foto: RADOVAN STOKLASA © Ritzau Scanpix)

FC Midtjylland måtte torsdag aften skuffende nøjes med 1-1, da midtjyderne åbnede Europa League-gruppespillet mod PFC Ludogorets.

Hjemme på MCH Arena kunne FCM ikke udnytte et ellers overlegent spilovertag, og Bo Henriksens mandskab havde primært sig selv at takke for, at det kun blev til et enkelt point.

En tidlig scoring hjalp FCM godt på vej, og midtjyderne skabte gennem hele opgøret problemer for det bulgarske mandskab med et aggressivt presspil. Men til trods for at FCM fik tilspillet sig mange store chancer, udeblev den nødvendige skarphed for at sikre sig sejren.

I gruppens andet opgør snuppede Røde Stjerne Beograd en sejr på 2-1 over S.C. Braga og ligger sig dermed i spidsen af Europa Leagues gruppe F.

Gustav Isaksen bragte FCM foran allerede efter tre minutter. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

FC København viser effektiviteten

FC København fik torsdag en optimal start på gruppespillet i Europas nye klubturnering, Conference League.

På udebane mod Slovan Bratislava blev det til en sejr på 3-1 og tre point. Landsholdsangriberen Jonas Wind scorede to af FCK's mål.

Københavnernes næste kamp i Conference League er om to uger mod Lincoln fra Gibraltar i Parken, som tabte 0-2 til Paok i den anden kamp i gruppen.

Spillet var ikke imponerende i de første 45 minutter mod Slovan Bratislava, men FC København kunne alligevel gå til pausen foran 2-1.

Chancer var der ikke mange af, men det danske mandskab udnyttede dem, der var, til fulde. Første gang var efter lidt over et kvarters spil, da Jonas Wind headede et hjørnespark ind.

Men glæden varede ikke længe. Slovan Bratislava svarede igen et par minutter efter åbningsmålet, da Ezekiel Henty udlignede ved at gøre Jonas Wind kunsten efter og score efter et hjørnespark.

Det var Pep Biel, der sendte det hjørnespark ind i feltet, som Jonas Wind scorede på. Spanieren lavede også næstsidste berøring, da FCK kort før pausen igen kom foran.

Jonas Wind sendte Biel i dybden og fangede Bratislava-defensiven på det forkerte ben. Det efterlod Biel og Jens Stage alene med målmanden. Biel spillede bolden på tværs i feltet, så Stage nemt kunne sende den i mål til 2-1.

Jens Stage og Pep Biel jubler efter førstnævntes scoring. (Foto: RADOVAN STOKLASA © Ritzau Scanpix)

FCK kom bedre ud efter pausen, og allerede efter et par minutter af anden halvleg testede William Bøving overliggeren på slovakkernes mål.

Det skulle vise sig at være et varselsskud. Med cirka 25 minutter igen blev det 3-1. Igen var det Jonas Wind, der nettede. Denne gang på et straffespark.

Jess Thorups tropper var i kontrol. Slovan Bratislava forsøgte at gøre kampen spændende igen, men havde ikke nok at skyde med. Til sidst løb tiden ud for hjemmeholdet.

Randers kæmper sig tilbage to gange

Randers FC var både bagud 0-1 og 1-2, da kronjyderne torsdag på hjemmebane spillede 2-2 med de hollandske gruppefavoritter fra AZ Alkmaar i den første kamp i Conference League-gruppespillet.

Gennem kampen stod der Alkmaar på det meste, og hollænderne var generelt boldsikre og chanceskabende og havde held med at presse værterne i bund.

Med undtagelse af de første 25 minutter var det mest af alt en overlevelseskamp for Randers.

Offensivt havde kronjyderne svært ved at finde melodien, og det var kun på dødbolde, at de evnede at være farlige.

Det skulle også vise sig at være nok, da begge Randers' mål faldt efter dødbolde. Simon Piesinger og Simon Graves stod for kronjydernes scoringer.

Brøndby og Sparta Prag går målløst fra banen

Brøndby var tilbage i et europæisk gruppespil for første gang siden 2005, da holdet torsdag aften tog imod Sparta Prag.

Det var det danske mesterholds første gruppekamp i 16 år, og opgøret i Europa League endte 0-0 foran en flot kulisse med 18.867 tilskuere.

Op til kampen sneglede bilerne sig i lange køer mod Brøndby Stadion, mens det myldrede med gulblusede fans fra alle hjørner af den københavnske vestegn.

På banen indledte Brøndby som lyn og torden, og allerede i første minut havde hjemmeholdet sin største chance i hele kampen.

Wingbacken Andreas Bruus susede frem på højrekanten og hamrede mod mål, men bolden gik forbi den fjerneste stolpe.

Kvaliteten hos Brøndby var der bare ikke til at få kreeret de chancer, der skulle til for at vinde sådan en kamp.

Det endte derfor med en nulløsning og et enkelt point til hvert mandskab.

Casper Højer Nielsen var ikke med for Sparta Prag, da den tidligere AGF-back er ude med en skade for tiden.

Brøndbys næste kamp i Europa League er 30. september ude mod franske Lyon, som torsdag vandt 2-0 ude over skotske Rangers i gruppens anden kamp torsdag aften.

/ritzau/

Facebook
Twitter