Fifa åbner museum i februar

Det internationale fodboldforbund åbner snart et museum, der har kostet mere end 960 mio. kr.

Fifa-museet kommer naturligvis til at byde på et væld af fodboldtrøjer. Om der også vil komme særlige dokumenter fra det seneste års skandale er mere uvist. (Foto: FAbrice Coffrini © Scanpix)

Meget kan man sige om det internationale fodboldforbund, Fifa, men ”doven” og ”langsom” er ikke just passende betegnelser.

Midt i forbundets største krise, hvor det næsten har regnet med anholdelser, suspenderinger og anklager om korruption, så har Fifa fået planlagt en åbningsdag for et nyt fodboldmuseum. Den 28. februar bliver dørene til Fifa World Football Museum således åbnet for de, der måtte været interesseret i at se udstillingen til mere end 960 millioner kroner. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Fodboldmuseet kommer til at ligge i Zürich, hvor Fifas hovedkvarter også er placeret. Byggeriet har været i gang i næsten to år, og målet er , at en kvart million besøgende hvert år vil slentre ind ad indgangen.

Måske kan museet være med til at markere en ”ny start” for den kritiserede organisation. Bare to dage før museumsåbningen skal der nemlig vælges en afløser for den udelukkede præsident Sepp Blatter. Det sker på en ekstra ordinær kongres.

Fodbolde kan se ud på mange forskellige måder. Her er et par af de mere primitive, som man kan se på Fifa-museet. (Foto: FAbrice Coffrini © Scanpix)

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve