Fifa åbner sag mod generalsekretæren

Fifa har åbnet endnu en sag om bestikkelse. Denne gang mod sin generalsekretær, Jerome Valcke.

Fifas etiske komité vil have Jerome Valcke udelukket fra alt hvad der har med fodbold at gøre i de næste ni år. (Foto: Arnd Wiegmann © Scanpix)

Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, har torsdag åbnet en sag mod sin suspenderede generalsekretær, Jerome Valcke.

Fifas etiske komité har på baggrund af en rapport fra en gruppe efterforskere udsendt en meddelelse, hvor den oplyser, at den "har besluttet at indlede en formel, juridisk sag mod Jerome Valcke".

Valcke fik onsdag sin suspendering fra Fifa forlænget, da fodboldforbundets etiske komité efter eget udsagn ikke havde haft tid nok til at bearbejde Valckes sag.

Jerome Valcke er anklaget for at have solgt billetter til VM i Brasilien på det sorte marked.

Franskmanden har også tidligere været anklaget for at tage del i en bestikkelsessag, hvor en række prominente Fifa-ansatte har betalt ti millioner dollar til Jack Warner, den tidligere præsident for Det Nord- og Centralamerikanske Fodboldforbund, Concacaf.

Jerome Valcke nægter sig skyldig i alle anklager.

Ni års udelukkelse

Fifas Etiske Komite ønsker Valcke udelukket fra al fodboldaktivitet i ni år. De vil også have Valcke til at betale en bøde på 100.000 schweizerfranc.

Valckes potentielle fald fra tinderne er kun det seneste i Fifa.

I december udelukkede forbundet dets tidligere præsident Sepp Blatter og vicepræsident Michel Platini fra al fodboldrelateret aktivitet i otte år

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve