Fifa appellerer: Blatter og Platini risikerer livstidsstraffe

Fifas etiske komité vil appellere Sepp Blatters og Michel Platinis sanktioner på otte års udelukkelse fra fodbold.

Michel Platini kan være helt færdig i fodbold. (Foto: VALERY Hache © Scanpix)

Fifa’s etiske komité vil appellere Sepp Blatters og Michel Platinis sanktioner på otte års udelukkelse fra al fodbold-aktivitet.

Komitéen vil ifølge Reuters undersøge muligheden for livstidsstraffe for de to korruptionsanklagede fodbold-bosser, der fik deres sanktioner i sidste måned af Fifas etiske komité. Sanktioner, som Blatter og Platini begge har appelleret.

Michel Platini og Sepp Blatter er blevet udelukket for uregelmæssigheder omkring en pengeoverførsel på to millioner schweizerfranc, som Platini modtog fra Fifa i 2011. Begge har påstået, at beløbet var betaling for et stykke arbejde, Platini havde udført for Fifa mellem 1998 og 2002.

Har tidligere dømt livstid

De undgik i første omgang livstidsstraffe, fordi Fifa ikke fandt konkrete beviser for korruption, men nu vil den etiske komité forsøge at få livstidsstraffene gennemført.

Fifa’s appel-instans har tidligere benyttet sig af livstidsstraf. I 2013 blev en otteårig sanktion mod det tidligere medlem af eksekutiv-komitéen, Vernon Manilal Fernando fra Sri Lanka, appelleret, og herefter blev han udelukket for livstid.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve