Fodboldbossen Infantino genvalgt som Fifa-præsident

Gianni Infantino er igen blevet valgt som præsident for Det Internationale Fodboldforbund.

Fodboldbossen Gianni Infantino er torsdag blevet genvalgt som præsident for Det Internationale Fodboldforbund, Fifa.

Den 52-årige schweizer var den eneste opstillede kandidat til valget, og udvælgelsen kommer derfor ikke som nogen overraskelse.

Gianni Infantino har været præsident i Fifa siden 2016, og med genvalget kan han se frem til at stå i spidsen for fodboldforbundet indtil 2027.

Da der ikke var nogen opstillede modkandidater, blev valget afgjort ved, at de tilstedeværende ved Fifa-kongressen i Rwanda rejste sig og gav en klapsalve til Gianni Infantino, der herefter kunne holde sin takketale.

- At være præsident for Fifa er en stor ære, et stort privilegium og også et stort ansvar. Jeg er beæret og rørt over jeres støtte, og jeg lover, at jeg vil fortsætte med at gøre mit bedste for samtlige 211 medlemslande.

- Det eneste, jeg beder jer om, er, at vi fortsætter med at arbejde hårdt for at udvikle fodbolden, siger Gianni Infantino i sin takketale.

Gianni Infantino havde ingen modkandidater til præsidentvalget, og der var derfor ingen decideret afstemning til kongressen i Rwanda. (Foto: © William WEST, Ritzau Scanpix)

Fifa-præsidenten skulle, ifølge TV 2 Norge, ikke have fået en klapsalve fra delegationerne fra Norge, Sverige, Holland, England, og Tyskland. Det lod dog ikke til at gøre ham så meget.

- Til alle dem, som elsker mig. Jeg ved, der er mange. Og til dem som hader mig. Jeg ved, I er få. Jeg elsker jer alle. Især i dag, siger han.

I videoen øverst i artiklen kan du se øjeblikket, hvor Gianni Infantino bliver genvalgt som Fifa-præsident.

Fra det "bedste" til det "største" VM

Kort inden, han skulle vælges som præsident, fortalte Gianni Infantino, at Fifas økonomiske indtægter er steget gevaldigt under hans ledelse.

Trods coronapandemien er indtægterne de seneste fire år steget fra én til fire milliarder dollars. Samtidig er pengene til såkaldte "udviklingsprogrammer" blevet syvdobblet under schweizerens ledelse, fortæller han.

I sine syv år som Fifa-præsident har Gianni Infantino desuden fået gennemtrumfet en udvidelse af VM fra 32 til 48 deltagere, mens kvindernes VM er udvidet fra 24 til 32 deltagere.

Samtidig havde han et mål om, at VM i Qatar i 2022 skulle blive "det bedste nogensinde".

Den ambition lykkedes Fifa, ifølge præsidenten, med, og nu stræber de så efter at gentage succesen hos kvinderne. Det fortalte Gianni Infantino kort inden, han skulle vælges som præsident.

- Der er en masse at se frem til. Primært i forhold til turneringer og udvikling. Vi er her for at arrangere fodbold og udvikle fodbold, ikke for andre ting. Når det kommer til turneringer, vil vi lave det bedste VM for kvinder i 2023, og vi vil give et boost til kvindefodbold generelt, siger Gianni Infantino.

Alle elsker Infantino

Med udvidelsen af VM-deltagere stræber den genvalgte præsident desuden også efter at lave "det største VM nogensinde".

- Derudover vil vi organisere det største VM for mænd nogensinde i 2026. Både fordi vi udvider til 48 hold, men også fordi vi vil være mere inkluderende end nogensinde før.