Fifa kårer Cristiano Ronaldo til verdens bedste

Cristiano Ronaldo kan nu kalde sig verdens bedste fodboldspiller kåret af både fodboldjournalister og Fifa.

Cristiano Ronaldo jubler over prisen. (Foto: ENNIO LEANZA © Scanpix)

Nu er det ikke længere kun fodboldjournalisterne bag Ballon d'Or-kåringen, der mener, at Cristiano Ronaldo var verdens bedste i 2016.

Mandag blev den portugisiske Real Madrid-stjerne også kåret til verdens bedste i det forgangne år af Det Internationale Fodboldforbund, Fifa.

Ronaldo modtog hæderen ved et stort anlagt prisshow i Zürich, som Fifa i al beskedenhed havde promoveret som "The Best Fifa Football Awards".

I december modtog Ronaldo også hæderen som verdens bedste i Ballon d'Or-kåringen, hvor det er verdens fodboldjournalister, som stemmer.

Fra 2010 til og med kåringen sidste år havde Fifa og folkene bag Ballon d'Or slået sig sammen i en fælles kåring, men det samarbejde er ophørt, og derfor er der nu to priser for verdens bedste fodboldspiller igen.

Var favorit til titlen

Med en Champions League-triumf og en EM-titel tilføjet meritlisten i 2016 var Ronaldo på forhånd udråbt som storfavorit til titlen, og hans nærmeste og evige rival, Lionel Messi fra FC Barcelona, var end ikke mødt op i Zürich.

I 2015/2016-sæsonen scorede Ronaldo 35 mål i 36 ligakampe og blev topscorer i Champions League med 16 mål i 12 kampe. Ved sommerens EM scorede han tre gange på vejen til Portugals triumf.

Grundet skaden, han pådrog sig i EM-finalen, kom han lidt sent i gang med indeværende sæson. Han har hidtil leveret 11 mål i 12 ligakampe samt to scoringer i seks kampe i Champions League.

Den portugisiske angriber scorede senest et enkelt mål, da Real Madrid lørdag besejrede Granada med 5-0 i den spanske liga.

Her fører Real Madrid med fire point ned til Sevilla og fem point til Barcelona. Hovedstadsklubben har spillet en kamp færre end de to forfølgere.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter