Fifa kårer Ronaldo som verdens bedste for femte gang

Real Madrid-stjernen har nu vundet titlen som verdens bedste i Fifa-regi lige så mange gange som Lionel Messi.

Cristiano Ronaldo blev kåret til verdens bedste fodboldspiller for femte gang i karrieren. (Foto: Ben Stansall © Scanpix)

For andet år i træk og femte gang i alt har Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) kåret Cristiano Ronaldo som verdens bedste fodboldspiller.

Det meddeler Fifa på Twitter.

Den 32-årige portugiser fra spanske Real Madrid blev mandag aften hyldet ved en prisuddeling i London, efter at han vandt afstemningen med navnet "The Best Fifa Football Awards".

De øvrige nominerede var argentinske Lionel Messi fra spanske FC Barcelona samt brasilianeren Neymar, der i sommer skiftede fra Barcelona til franske Paris Saint-Germain.

Kåringen af Cristiano Ronaldo er meget lidt overraskende.

Den portugisiske målmaskine har - lige som sidste år - haft et forrygende år med store titler til det i forvejen prangende cv.

Ronaldo har i år vundet såvel det spanske mesterskab som Champions League med Real Madrid.

I sidstnævnte turnering trådte han i karakter i foråret og scorede ti gange i fem kampe fra kvartfinalerne og frem til og med finalen.

Finalen i Cardiff vandt Real Madrid med 4-1 over italienske Juventus.

Cristiano Ronaldo endte som Champions Leagues topscorer med 12 mål.

Udligner Messis rekord

Med mandagens kåring har portugiseren samtidig udlignet til 5-5 i den et årti lange interne duel mod Lionel Messi.

Ronaldo og Messi har delt Fifa-hæderen mellem sig gennem de seneste ti år, men portugiseren har vundet den fire af de seneste fem gange.

Fifa uddelte fra 1991 til og med 2009 hæderen Fifa World Player of the Year.

Fra 2010 til og med 2015 samarbejdede Fifa med folkene bag Ballon d'Or-kåringen i en kåring med navnet Fifa Ballon d'Or.

Det samarbejde ophørte imidlertid sidste år, og derfor er der nu to priser for verdens bedste fodboldspiller igen.

Hollandsk EM-heltinde er verdens bedste

I kvindernes kåring var det derimod en FC Barcelona-spiller der løb med hæderen.

Hollænderen Lieke Martens,der i sommer udover EM-titlen også kunne kalde sig slutrundens bedste spiller, blev kåret som verdens bedste for første gang.

Lieke Martens kunne ikke være til stede i London og fik i stedet prisen overrakt i den hollandske landsholdslejr. (Foto: Ben Stansall © Scanpix)

Martens vandt foran den amerikanske superstjerne og tidligere vinder Carli Lloyd og det venezuelanske stjerneskud Deyna Castellanos.

Hæder til Zidane

Ronaldo var ikke ene om at repræsentere Real Madrid på podiet. Prisen som verdens bedste træner gik nemlig til Zinedine Zidane. Franskmanden blev sidste år nummer to i kåringen.

I sin aktive karriere blev Zinedine Zidane tre gange, i 1998, 2000 og 2003, kåret som verdens bedste spiller af Fifa.

/ritzau/

Facebook
Twitter