FIFA kræver redegørelse for stadion-ulykke

FIFA vil undersøge, hvorfor 19 mennesker blev dræbt under weekendens VM-kvalifikationskamp mellem Elfenbenskysten og Malawi.

En af de sårede fans bliver båret væk før kampen mellem Elfenbenskysten og Malawi. (Foto: Luc Gnago © Scanpix)

FIFA kræver en undersøgelse af, hvad der gik galt under weekendens VM-kvalifikationskamp mellem Elfenbenskysten og Malawi, der endte i et mareridt, da 19 mennesker mistede livet.

Tilskuere gik i panik, efter at en mur kollapsedestadion. Mindst 36.000 mennesker var på plads i fodboldarenaen - bla. for at se Chelsea-angriberen Didier Drogba gøre comeback. Ulykken skete 40 minutter før kampen, der alligevel blev spillet.

132 mennesker kom til skade, og regeringen i Elfenbenskysten har indkaldt til et møde mandag for at undersøge tragedien nærmere.

De foreløbige meldinger går på, at de alt for mange fans, der var blevet lukket ind til kampen, begyndte at mase hinanden, men det gik først for alvor galt, da politiet brugte tåregas i et forsøg på at lægge en dæmper på tilskuerne. Det fik en mur til at kollapse og førte altså til, at 19 fodboldfans blev mast ihjel.

I de senere år er hundredvis af afrikanere døde under uroligheder ved fodboldkampe, men de sydafrikanske arrangører af VM næste år lover, at den slags ikke kommer til at ske under VM.

Danny Jordaan, der er chef for Sydafrikas VM-komité, siger, at fans uden billetter bliver stoppet "kilometer før stadion."

Facebook
Twitter