FIFA udsætter beslutning om vinter-VM i Qatar

Der bliver tidligst truffet en beslutning om en mulig ny spilletermin for VM i Qatar efter VM i Brasilien.

Sepp Blatter, FIFA (© Scanpix)

Der bliver ikke truffet en beslutning om en mulig ny spilletermin for VM i Qatar før tidligst efter VM i Brasilien, som afvikles næste sommer.

Det skriver præsident for det internationale fodboldforbund (FIFA), Sepp Blatter, på sin Twitter-profil.

- Den eksekutive komité har besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe, som skal kigge på datoer for VM i Qatar i 2022. Der vil ikke blive truffet en beslutning før VM i 2014, lyder det fra Blatter.

Varmen skal undgås på den ene eller anden måde

Der har været diskussion om, at VM om sommeren i Qatar vil blive for varmt for spillerne, og derfor overvejes det, om slutrunden kan afvikles tidligere - eller senere - i 2022, hvor det er noget koldere.

Arbejdsgruppen vil rådføre sig med medicinske eksperter, tv-udbydere, sponsorer og de mest indflydelsesrige europæiske fodboldligaer.

Da Qatar blev tildelt værtskabet i december 2010, var planen, at kæmpemæssige aircondition-anlæg skulle gøre varmen udholdelig for spillere og tilskuere, men den plan er FIFA og Blatter altså alligevel ikke overbeviste om.

Kritik efter dødsfald

Qatar er blevet kritiseret for, at over 40 nepalesiske gæstearbejdere angiveligt er omkommet i forbindelse med stadionbyggerier - forud for VM 2022 - i ørkenstaten.

Blatter understreger, at FIFA ikke kan blande sig i forholdene på arbejdsmarkedet i Qatar, men at fodboldforbundet heller ikke kan ignorere, når og hvis medarbejdere tvinges til at arbejde under urimelige forhold.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter