Finske superligaprofiler donerer landsholdsbonus til kvinder

Finlands herrelandshold i fodbold afsiger sig bonusordninger, der i stedet skal øremærkes til kvindernes landshold.

Tim Sparv og det finske landshold donerer i fremtiden en del af bonusordningen til kvindelandsholdet.(Foto: 50090 Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix) (Foto: 50090 Johan Nilsson/TT © Scanpix)

FC Midtjyllands finske midtbanekriger, Tim Sparv, går forrest i kampen for en mere fair fordeling af pengene i det finske fodboldforbund.

Sparv, der er anfører for landsholdet, har sammen med sine landsholdskolleger valgt at frasige sig bonusaftaler med det finske fodboldforbund, så pengene i stedet kan komme kvindelandsholdet til gode.

Mellem 25-33% mindre af bonusserne vil herrelandsholdet derfor modtage, og det gør FC Midtjyllands Tim Sparv stolt.

- Det har længe været en diskussion, og en tanke hos mig, at vi skulle hjælpe til for at kunne påvirke kvindernes hverdag positivt. Vi håber, at der nu kan findes flere penge til kvinderne, når de skal diskutere landsholdsaftale, siger Tim Sparv.

Selv om det i princippet står fodboldforbundet frit for at bruge pengene, hvor de vil, så understreger Tim Sparv, at herrelandsholdet har gjort det i en klar forventning om, at pengene skal hjælpe kvinderne.

- V forventer v, at det Finske Fodboldforbund øremærker de frigjorte penge til kvinderne. Det er første gang, at mændende tager forbehold for kvinderne, og det er jeg som anfører meget stolt af. Jeg har diskuteret med anførergruppen, herunder Paulus Arajuuri (Brøndby) og Lucas Hradecky (Frankfurt), og vi har snakket frem og tilbage med forbundet. Vi er kommet frem til en struktur på en kontrakt, som er retvisende for at kunne hjælpe kvinderne, siger Tim Sparv.

Facebook
Twitter