Fodboldfans varmer op til derby med masseslagsmål

Mellem 50 og 100 mennesker bevæbnet med slagvåben slog løs på hinanden inden kamp mellem Brøndby og FCK.

Fodboldkampen begynder først klokken 13.00, men allerede natten til søndag var fans fra ærkerivalerne FC København og Brøndby IF i slagsmål uden for banen.

Politiet anslår, at mellem 50 og 100 mennesker tørnede sammen i et "voldsomt slagsmål", hvor der blev brugt køller og andre slagvåben.

Det hele skete ved et klubhus for Brøndby-fans på Hesselager i Brøndby omkring klokken 2.00.

Store køller og slagvåben

- Det var svært for vores patruljer dernede at se, hvor mange der var, men et godt bud er mellem 50 og 100 stykker. I første omgang har vi ikke nok folk til, at vi kan gribe ind, så vi får sendt rigtig mange biler derned, men da de kommer frem, flygter grupperingerne, siger siger vagtchef Brian Toftemann fra Københavns Vestegns Politi til Ritzau.

Ingen er blevet anholdt i forbindelse med episoden. Ifølge politiet var cirka lige mange FCK- og Brøndby-fans involveret i masseslagsmålet.

- Det var et ret voldsomt slagsmål. Begge parter var indstillede på, hvad der skulle ske, og de havde blandt andet medbragt køller og slagvåben. Det var den hårde kerne, der ville uddele øretæver, men det var gensidigt, lyder det fra Brian Toftemann.

- Vi ønsker dialog

Han fortæller, at episoden ikke umiddelbart får politiet til at ændre strategi op til kampen på Brøndby Stadion mellem nummer to og ni i Alka Superligaen.

- Vi er indstillet på dialog, dialog, dialog. Vi har ingen ønsker om konfrontation, siger Brian Toftemann og understreger, at ingen af fodboldtilhængerne natten til søndag var voldelige over for ordensmagten.

Opgør mellem FCK og Brøndby bliver spillet tidligt på eftermiddagen, da politiets udgangspunkt er, at der på grund af potentielle fanuroligheder skal være to timers dagslys, når kampen er spillet færdig.

/ritzau/