Fodboldlandshold lukker 68 mål ind i to kampe

Fodboldturneringen Pacific Games har budt på opsigtvækkende resultater, når Mikronesien har været på banen.

Mikronesiens fodboldlandshold har det umådeligt svært ved det igangværende Pacific Games, der afholdes på Papua Ny Guinea.

Sportslegene for nationerne i Stillehavet har budt på en række opsigtvækkende resultater i fodboldturneringen, når Mikronesiens spillere har været i aktion.

I holdets første kamp blev Mikronesien besejret med hele 30-0 af Tahiti, og så troede mange måske, at det ikke kunne gå meget mere galt. Men det kunne det.

Svært at holdet gejsten oppe

Søndag kunne Mikronesiens landstræner Stan Foster nemlig se sit hold blive banket med hele 38-0 af Fiji.

Modstanderne fra Fiji førte 21-0 ved pausen, og Fiji-spillerne beklagede sig endda over, at føringen var i underkanten. Stan Foster måtte undervejs kæmpe hårdt for at holde gejsten oppe på sine spillere.

- Vi er her primært for at udvikle os, og jeg forsøger at holde humøret oppe på spillerne, siger Stan Foster.

- Jeg ville have gutterne til at kæmpe hele vejen, så de var sikre på, at de havde givet alt, når kampen var overstået, siger træneren.

Ikke den største sejr

Pacific Games-arrangørerne oplyser, at Fijis sejr på 38-0 er den største nogensinde i international fodbold, men det passer nu ikke.

Dels fordi Mikronesien ikke er medlem af det internationale fodboldforbund, Fifa, og dels fordi turneringen i Papua Ny Guinea er en U23-turnering.

Mikronesien spiller sin sidste gruppekamp ved Pacific Games tirsdag mod Vanuatu.

/ritzau/AFP