Fodboldlegende på 165 centimeter fylder 60

Allan Simonsen er en af de største danske fodboldspillere nogensinde. Men det er en beskeden og noget tilbagetrukket mand, der i dag fylder 60 år.

Hurtighed, fremragende afslutninger og et unikt blik for fodboldspillet.

Det var noget af det, der i 1970'erne og de tidlige 1980'ere gjorde Allan Simonsen til en af verdens bedste.

I dag fylder den tidligere fodboldspiller fra Vejle 60 år. Han kan se tilbage på en lang og stor karriere, og man skal uden tvivl regne Allan Simonsen som en af de bedste danske fodboldspillere nogensinde.

Det mener Marco De Los Reyes. Han er redaktør på DR Sporten.

- Michael Laudrup er som jeg det den største danske fodboldspiller nogensinde, men Allan Simonsen kommer lige efter, fastslår Marco De Los Reyes.

Europas bedste

I 1972 skiftede en meget ung Allan Simonsen fra Vejle Boldklub til den tyske storklub Borussia Mönchengladbach.

Efter en svær start som professionel blev han en af holdets helt store profiler, og karrieren i Tyskland toppede, da han i 1977 blev kåret til den bedste fodboldspiller i Europa.

Siden spillede han for storholdet FC Barcelona og en enkelt sæson i England, inden en lang karriere sluttede i 1989 efter flere sæsoner hjemme i Vejle Boldklub.

På landsholdet var han en af de vigtigste profiler på det mandskab, der under Sepp Pionteks ledelse gjorde Danmark til et af Europas bedste hold.

Allan Simonsens karriere fik dog i bogstaveligste forstand et knæk, da han brækkede benet i Danmarks første kamp ved EM i Frankrig i 1984.

- Efter den skade kom han aldrig tilbage på det niveau, som han havde haft tidligere, fastslår Marco De Los Reyes.

Søgt væk fra stjernestatus

Under alle omstændigheder mener sportsredaktøren, at Allan Simonsen ikke har fået den store anerkendelse, som han fortjener.

- I fodboldsammenhæng er Allan Simonsens betydning blevet gjort mindre, end den var. Blandt andet fordi, han traf nogle valg, som ikke fastholdt hans stjernestatus, efter hans karriere som spiller var forbi, fastslår Marco De Los Reyes.

Allan Simonsen blev blandt andet træner i Vejle, og siden var han landstræner på Færøerne og i Luxembourg. 

- Det lader til, at Allan Simonsen har forsøgt at undgå det pres, der følger med at være træner i en storklub. Han var på fodboldens største scener som spiller, og her har han tilsyneladende ikke ønsket at blive, siger Marco De Los Reyes.

Ville være en stor stjerne

Allan Simonsen har været bosat i Spanien i flere år, men i dag er han ansat i 1. divisionsklubben FC Fredericia. Han har ansvar for klubbens talentudvikling, ligesom han også er en del af trænerteamet omkring klubbens førstehold.

Og hvis Allan Simonsen havde været ung fodboldspiller i dag, så er Marco De Los Reyes ikke i tvivl om, at han stadig ville være en af det bedste overhovedet.

- Som spiller viste han, at han havde den hurtighed og det blik for spillet, som man skal bruge i topfodbold i dag, og han havde uden tvivl været en stor stjerne. Da Allan Simonsen spillede var der slet ikke det fokus på fodboldspillere som der er i dag, fastslår Marco De Los Reyes.

Se et portræt af Allan Simonsen i TV-indslaget øverst på siden.

Facebook
Twitter