Fodboldmuseum åbner på jubilæumsdagen for Danmarks EM-triumf

Det bliver på 25 årsdagen for den største dag i dansk landsholdshistorie, at det danske fodboldmuseum åbner i Aarhus.

På 25 årsdagen for den danske fodboldhistories største triumf, EM-guldet i Sverige i 1992, åbner Danmarks Fodboldmuseum i Aarhus. (Foto: Palle hedemann © Scanpix)

Det bliver den 26. juni 2017, at det danske fodboldmuseum i Aarhus åbner portene op. Det skriver Frits Ahlstrøm i en pressemeddelelse.

På netop den dag er det præcis 25 år siden, at Danmark opnåede landets største resultat, da Tyskland blev besejret med 2-0 i EM-finalen i Sverige.

Danmarks Fodboldmuseum, som det kommer til at hedde, skal etableres via fondsmidler, og når museet åbner, skal billetindtægter sikre den daglige drift, skriver Frits Ahlstrøm.

Der har allerede været masser af donationer til Danmarks Fodboldmuseum, og på pressemødet i dag blev flere af de donerede ting vist frem.

Her kunne man blandet andet se den trøje, John ’Faxe’ Jensen havde på i EM-finalen i 1992, de støvler Kim Vilfort spillede med i den samme finale og den bold Tommy Troelsen scorede med hos Lev Yashin i VM-kampen mod Sovjet i 1965.

Frits Ahlstrøm appellerer deruodover til, at man bliver ved med at donere ting, der kan hjælpe med at beskrive dansk fodbolds historie.

Facebook
Twitter