Fodboldtalent spoler tiden 18 år frem: Min sidste kamp er mod Barcelona i Champions League-finalen

DR har bedt Christian Tue Jensen fra U16-landsholdet drømme sig frem i tiden og se tilbage på en karriere, der slutter på legendariske Anfield Road.

16-årige Christian Tue Jensen elsker fodbold og drømmer om store klubber, store penge og store titler. Det gør rigtig mange fodboldglade 16-årige drenge.

Men Christian Tue Jensen har noget at have det i. Han er en del af U16-landsholdet og bliver af træner og psykolog beskrevet som en person med et usædvanligt talent og en modenhed, der taler for et snarligt gennembrud.

Derfor har DR lavet et eksperiment med Christian Tue Jensen, hvor han får lov til at drømme og sætte ord på de håb, han har for sin fodboldkarriere.

Året er 2034. Du er 34 år og har efter 18 år i professionel fodbold valgt at indstille karrieren. Hvor løber du ind til din sidste fodboldkamp som professionel fodboldspiller?

- Det gør jeg på Anfield Road for Liverpool FC.Vi skal spille mod FC Barcelona i Champions League-finalen.

Christian Tue Jensen på Liverpool Camp i sommeren 2010. (© dr)

Finalen i Europas fornemste klubturnering er kulminationen på en stor og 10 år lang karriere i Liverpool, hvor pokalerne er regnet ned over klubben efter en længere tørkeperiode.

- Det største var uden tvivl, da vi vandt The Treble, hvor vi slog Manchester United i FA Cup'en, vandt Premier League og slog Real Madrid i Champions League-finalen, siger han.

Christian Tue Jensen har spillet den frie og kreative rolle som 10'er på Liverpools offensive midtbane. En position som brasilianske Philippe Coutinho sad tungt på - og havde gjort det i cirka 10 år - da danskeren kom til klubben i 2024.

- Han er helt sikkert den bedste medspiller, jeg har haft i Liverpool, men han røg ud på kanten, da jeg kom til, siger Christian Tue Jensen.

Europamesterskab er højdepunktet i karrieren

Kontrakten med Liverpool kom i hus i kølvandet på det absolutte højdepunkt i en lang og glorværdig landsholdskarriere, der bød på tre EM-slutrunder og en VM-slutrunde for Christian Tue Jensen.

Den engelske storklub vandt kampen om den ombejlede kreatør, efter han var med til at spille den anden EM-titel hjem til Danmark i 2024.

- Det bliver jo ikke større end det. Det har helt klart været højdepunktet i min karriere, siger Christian Tue Jensen.

Han er ikke i tvivl, da DR spørger til den mest betydningsfulde holdkammerat på landsholdet.

- Det er Benjamin Hvidt. Vi har jo fulgt hinanden siden U16-landsholdet, og han har spillet på den defensive midtbane lige bag ved mig på landsholdet, siden han slog igennem i AGF og kom til udlandet. Han har dog ikke haft en lige så stor karriere som mig, siger Christian Tue Jensen.

Christian Tue Jensen nåede aldrig at slå igennem i Superligaen, som Benjamin Hvidt gjorde. Efter tre år i FC Midtjyllands ungdomsakademi kaldte udlandet allerede i 2016, da Christian Tue Jensen lige havde rundet 16 år.

Men de første otte år i udlandet fylder ikke meget for Christian Tue Jensen, der hele tiden har haft blikket stift rettet mod Liverpool.

- Det har altid været min yndlingsklub, så det var der, det skulle være.

Hvad vil du helst huskes for som fodboldspiller?

- Jeg vil gerne huskes for mine mange sindssygt gode mål, lige mange med begge ben. Og så vil jeg huskes for at være en type, der vil gøre alt for at vinde.

Et af de mest eftertragtede talenter

Lad os stoppe eksperimentet her og vende tilbage til virkeligheden anno 2016, som måske ikke er så langt fra noget af det, som Christian Tue Jensen lige har fortalt om sin karriere.

For hvis det står til ham, så bliver det i udlandet og ikke i Superligaen, at gennembruddet kommer.

- Jeg har altid håbet på at komme til udlandet tidligt, siger han.

Håbet er måske ikke så langt fra at blive opfyldt, for Christian Tue Jensen har imponeret på udlandsrejserne med U16-landsholdet.

- Han er givetvis et af de mest eftertragtede talenter i den årgang lige nu, siger U16-landstræner Per Holm.

- Det ser rigtig spændende ud med Christian. Han kan være kampafgørende mod de bedste, og han har toppræsteret i både Polen og Holland.

Det lyser ifølge Per Holm ud af Christian Tue Jensen, at han brænder for fodbolden.

- Han er en dreng, der har lys i øjnene. Det lyser ud af ham, at han elsker det. Og det er fundamentalt for at udvikle sig, siger landstræneren.

Nicklas Pyrdol Christensen er sportspsykologisk konsulent for U16-landsholdet og tvivler ikke på, at Christian Tue Jensen har mentaliteten til at kunne begå sig som professionel fodboldspiller.

- Christian er en dem, der har størst sandsynlighed for at slå hurtigt igennem, siger sportspsykologen.

Noget af det, der kræves, er ifølge Nicklas Pyrdol Christensen en vilje og evne til at håndtere modgang og knokle på, hvor andre giver op.

- Han er eksemplet på en spiller, der kan finde ud af at arbejde med sig selv. Christian ved, at der skal tages ansvar, og han bliver ved med at prøve. Mod Schweiz brænder han tre kæmpe chancer, men bliver ved og scorer to mål, siger han.

Næste afsnit af 'Jeg vil være fodboldstjerne' bliver sendt i aften klokken 19.30 på DR Ultra.

Facebook
Twitter