Frank viftede med tryllestaven og vupti: Otte danskere kom i Premier League

Brentford, med danske Thomas Frank i trænersædet, rykkede lørdag op i Premier League.

Thomas Frank bliver den kun anden danske cheftræner i Premier League. (Foto: Matthew Childs © Ritzau Scanpix)

Der var fest i gaderne i det vestlige London lørdag, da Brentford, med danske Thomas Frank på sidelinjen og hele syv danskere i truppen, spillede sig tilbage i den bedste engelske fodboldrække efter mere end 74 års fravær.

Swansea blev besejret 2-0 i Play-off-finalen, som ofte bliver betegnet som den kamp i verden, hvor der er flest penge på spil.

Sidste år tabte Brentford samme opgør til Fulham. Dengang anslog revisionsfirmaet Deloite, at Fulham kunne indkassere mere end 1,2 milliarder kroner på sejren.

Lørdag stod Brentford så endnu engang i milliardkampen, og anden gang blev lykkens gang for Thomas Franks tropper, og det imponerer DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul.

- Det er en kæmpe bedrift. Det kan godt være, det kun er den næstbedste engelske række, men det er stadigvæk virkelig stærk liga. Så at være i Play-Off-finalen to sæsoner år i træk er bare vildt.

- Man tænkte jo efter sidste års nederlag i samme kamp, at det nok ville være usandsynligt, at de stod der igen i år. Så man må bare tage hatten af for, at de nu står i Premier League.

Hør Thomas Frank sætte ord på triumfen

Kontinuitetens triumf

Oprykningen betyder, at Thomas Frank bliver den kun anden danske træner i den bedste engelske fodboldrække. Ikke siden Michael Laudrup stod i spidsen for Swansea i 2014, har en dansker haft det sidste ord, når en Premier League-startopstilling skal sættes.

Men det lå ikke i kortene for Frank, at han skulle blive Premier League-træner, da han for to år siden overtog roret i Brentford.

En lang periode med dårlige resultater pustede til fyringssnakken, og oprykning var ikke engang et svagt glimt i horisonten. Men Brentford holdt fast i Frank, og Frank holdt fast i konceptet, og det har ifølge Andreas Kraul spillet en stor rolle for lørdagens oprykningen.

- Det er kontinuitetens triumf. Den her oprykning er først og fremmest en sejr for det lange seje træk. Det er et bevis på, at det kan betale sig ikke at handle overilet, men at have en plan og holde sig til den.

- Det mest imponerende er troen på egne evner og ikke mindst konceptet. Man har skabt en struktur, hvor spillere kan præstere år efter år, og den succes falder i høj grad tilbage på Thomas Frank.

Henrik Dalsgaard (til højre) og Emiliano Marcondes jubler efter 2-0-sejren over Swansea, som sikrede Brentford oprykning til Premier League (Foto: Matthew Childs © Ritzau Scanpix)

En dør på klem for flere danskere

Næste sæson står den så på Premier League for Brentford, som i sandhed må være det, man med en slidt kliche kalder en danskerklub.

Ud over Thomas Frank har hele syv spillere i truppen rød-hvid pas, ligesom både assistenttræner og sportschef har ’Der er et yndigt land’ som nationalsang.

Man fristes næsten til at sige, at det ikke er tilfældigt, at Brentfords spilletrøjer er røde og hvide.

Og det markante danske islæt i den nykårede Premier League-klub betyder ikke bare noget for Brentford-danskerne. Det kan, ifølge Andreas Kraul, også være en døråbner til engelsk fodbold for andre danske fodboldspillere.

- Det er jo ikke sådan, at engelske klubber sidder og tænker, at fordi Brentford rykker op med syv danskere i truppen, skal vi også have nogle danskere. Men det vil indirekte give en respekt om dansk fodbold, og det kan være med til at rette de engelske klubbers øjne mere mod Danmark.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk