Nu skal den største stjerne af dem alle skinne i lysets by: Lionel Messi skifter til Paris

Lionel Messi har underskrevet en kontrakt med Paris Saint-Germain frem til sommeren 2023.

(Foto: © JOSEP LAGO, Grafik: Diede Linnet van de Mosselaar)

Han græd og græd, Lionel Messi.

- Jeg er ikke klar til det her, lød det fra den argentinske stjernespiller, da han på en tårevædet pressekonference søndag sagde farvel til FC Barcelona. Den klub der har formet ham som mand, menneske og magiker på en fodboldbane siden 2003.

I stedet er Lionel Messi nu taget til nyrige Paris Saint-Germain i Frankrig, hvor han har fået en kontrakt, der gælder frem til sommeren 2023.

’Finansielle og strukturelle forhindringer’ betød, at FC Barcelona ikke kunne tilbyde Lionel Messi en ny kontrakt, selvom begge parter var klar til at sætte kuglepennen mod papiret.

Bag de fire ovenstående kodeord gemmer sig sandsynligvis en sandhed om, at FC Barcelona ville bryde reglerne for Financial Fair Play i Spanien og dermed blive straffet, hvis de skulle holde på Lionel Messi.

Reglerne var klubben selv med til at implementere i 2011, skriver Sky Sports. Men det er også regler, der nu betyder, at en af historiens bedste fodboldspillere forlader Spanien for i stedet at trille med en fodbold på de franske græsplæner.

I Paris Saint-Germain skal han i fremtiden spille med trøje nummer 30. Holdkammeraterne kommer blandt andet til at hedde Kylian Mbappé, Neymar, Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos og Angél Di María.

Med andre ord kommer der i næste sæson til at være stjernestøv kastet overalt på de franske stadions, når hovedstadsklubben kigger forbi.

Fra hjørneflag til hjørneflag kommer det til at glimte, når Paris Saint-Germain sender stjernerne på græs.

Men det er ikke hér, Lionel Messi og resten af familien allerhelst vil være.

Det gav han udtryk for søndag.

- Jeg var overbevist om, at vi skulle blive i Barcelona. Det var det, vi ville. Det her har været vores hjem, og vi troede, vi skulle blive. Det har været en fantastisk tid her, sagde han.

Mystikken på internettet

Siden den 1. juli har Lionel Messi stået uden en kontrakt.

I virkeligheden et bizart scenarie, men formegentlig har han ventet på FC Barcelonas træk.

Når du er en fodboldspiller med Messis formåen, seks gange kåret til verdens bedste fodboldspiller, med fodboldhjerne som en skakspiller og fødder, der bevæger sig med nogenlunde samme hastighed som et TGV-tog i topfart, er det svært at forestille sig, at der har manglet bejlere.

Rygterne har derfor også sviret: En genforening med den tidligere FC Barcelona-træner Pep Guardiola i Manchester City var længe blandt de mest lune bud.

Men så skete der mystiske ting på det store internet. Først på Twitter.

Her skrev Khalifah Bin Hamad Al-Thani, der er halvbror til den stenrige Paris Saint Germain-præsident Nasser Al-Khelaifi, fredag, at ’forhandlingerne var afsluttet’, inden han klistrede et billede ind af Lionel Messi i Paris Saint-Germains hjemmebanetrøje.

Og så kunne det amerikanske medie ESPN pludselig fortælle, at Paris Saint-Germain også havde lejet Eiffeltårnet den 10. august.

Intet var bekræftet endnu, nej.

Men der var gevaldige hentydninger til, at flyvemaskinen fra Catalonien havde sat kurs mod Charles de Gaulle-lufthavnen.

Et naturligt valg

I dag blev det så endelig bekræftet, at Lionel Messi efter 778 kampe i og 672 mål for FC Barcelona skifter til den franske hovedstad.

’Ikke overraskende’, siger DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul.

- Lionel Messi er oppe i en økonomisk liga, hvor de færreste kan være med. Derfor er det ikke så overraskende.

- Men det bliver stadig underligt. Der er rigtig mange, der vil have det meget mærkeligt med at se ham i en anden trøje end FC Barcelonas. Og selvom mange begræder det, og han selv er i tårer over at skulle forlade FC Barcelona, så ligger der også noget spændende i det: Hvad kan han et andet sted?

Det svar får vi i den kommende sæson.

Sandsynligt er det, at svaret bliver positivt for alle, der elsker god fodbold, skønne driblinger og magiske afleveringer. Lionel Messi er klar til at træde op på ny, vurderer Andreas Kraul.

- Jeg forventer at se en opblomstring fra Lionel Messi. Det kan lyde vanvittigt, når vi tænker på, hvad han har leveret tidligere. Men FC Barcelona har de seneste år ikke været den stærkeste udgave af sig selv.

- Jeg glæder mig til at se ham i Paris Saint-Germain og særligt om tirsdagen og onsdagen, hvor han skal shine i Champions League. Det bliver et spektakulært show.

For første gang i karrieren skal det show nu foregå på fransk. For Lionel Messi spiller ikke længere i FC Barcelona.

Klubben, han kom til som en glad knægt og forlod som en grædende konge.

'Goat - greatest of all time', skriver FC Barcelona selv om Lionel Messi, manden med flest kampe og mål i klubbens lange historie.

I dag er han klar til at skrive nye eventyr på fransk.

Og lysets by er klar til at lade endnu en stjerne lyse aftenhimlen op over Parc des Princes i Paris.