Fransk fodboldlegende fik nok og slettede alt: 'Det er på tide at sige fra!'

Thierry Henry, der i sidste uge forlod sociale medier, får opbakning fra Gareth Bale, som bakker op om et boykot.

Den tidligere Arsenal-spillere Thierry Henry slettede i sidste uge alle sine profiler på sociale medier. (Foto: Richard Sellers © PA Wire/PA Images)

I sidste uge fik han nok, Thierry Henry.

Den franske Arsenal-legende, en af de bedste angribere i den engelske Premier Leagues historie. Indersidens mester.

Der kan laves mange fine beskrivelser af den nu 43-årige fodboldtræner, men han funklede også klarest i fodboldverdenen, før sociale medier for alvor var en del af hverdagen

Den luksus har mange af nutidens fodboldspillere og atleter ikke, og i de senere år er tonen rettet mod spillere blev så grov og i alt for mange tilfælde racistisk, at Thierry Henry i sidste uge valgte at slette sine egne profiler på sociale medier, indtil virksomhederne bag begynder at tage ansvar for at regulere i hadefulde beskeder.

- Mængden af racisme og mobning, og den medfølgende mentale tortur, er alt for giftig til at kunne ignorere. Der må være ansvarlighed, lød opsangen fra Henry, hvis profiler altså ikke længere eksisterer på nogen platforme.

På tide at sige fra

Thierry Henry blev efterfølgende bakket op af den engelske landstræner, Gareth Southgate, der rådgiver sine egne spillere til at lukke ned for deres tilstedeværelse på sociale medier under sommerens EM-slutrunde.

Selv droppede han sociale medier, da han i 2013 blev træner for det engelske U21-landshold.

- Jeg havde ikke lyst til at skulle læse den slags beskeder, som jeg vidste ville lande i min indbakke, siger Gareth Southgate.

Flere af de engelske landsholdsspillere har tidligere vist især racistiske beskeder frem, og selv om der aldrig er noget godt tidspunkt at modtage den slags beskeder, så kan de ramme hårdere, når spillerne er fanget på det forkerte ben.

- Hvis man spørger hver træner her i landet, så vil alle sige, at deres største bekymring er, at se spillerne sidde og scrolle på deres telefoner i omklædningsrummet efter kampen.

Gareth Southgate, her med Kasper Schmeichel, råder sine spillere til ikke at bruge tid på sociale medier under sommerens EM-slutrunde. (Foto: Toby Melville)

- Det er et sårbart tidspunkt for spillerne, lige når kampen er forbi. Det er udkørte, og hvilken stemme lytter de så til?

Mandag gav Thierry Henry for første gang en uddybning af sit farvel til det digitale fællesskab.

Igen var det vigtigt for franskmanden at pointere, at selv om der oftest bliver talt om det, når det er kendte mennesker, der bliver udsat for had på nettet, så er det et problem, som kan ramme alle.

- Det er på tide at sige fra og til at få folk til at forstå, at det ikke er i orden at blive krænket, mobbet eller chikaneret på nettet.

- Den indvirkning, som det kan have på dit mentale helbred, er så stor, og vi ved, at mennesker begår selvmord af samme årsag. Nok er nok. Vi har brug for handling, så man ikke længere bare kan oprette en anonym profil og slippe afsted med det, lød det fra Thierry Henry til BBC.

Bale bakker op

Så sent som lørdag aften fik de to walisiske landsholdsspillere Ben Cabango og Rabbi Matondo flere racistiske beskeder på Instagram efter holdets sejr over Mexico.

Facebook, der ejer Instagram, har efter de to spilleres kritik slettet de mange kommentarer, og siger i en udmelding, at de er 'parate til at gøre mere'.

Hvad 'mere' er, er endnu uvist, men Wales største stjerne Gareth Bale er ikke sen til at bakke op om, at det kan ende med, at spillerne selv tager initiativet.

I lørdagens kamp modtog to af Gareth Bales walisiske holdkammerater racistiske kommentarer på Instagram. (Foto: GEOFF CADDICK © Scanpix)

Bale, der gennem flere år i Spanien især har modtaget et hav af kritik fra brugere på sociale medier, ser gerne, at spillerne følger Thierry Henrys råd og bliver enige om at boykotte digitale platforme.

- Der er nødt til at ske noget.

- Hvis alle spillere, ikke bare en eller to, blev enige om at boykotte sociale medier i forsøget på at komme med en fælles udmelding, så ville jeg helt sikkert være med.

- Det bedste er efterhånden at holde sig helt væk eller kun dele de ting, man har lyst til. Man skal ikke bruge tid på at læse for mange kommentarer, for der er nogle forfærdelige mennesker derude, siger Gareth Bale.

Facebook
Twitter