FREDAG I FORTIDEN Legenden Pelé fylder år

I anledning af Pelés 75-års fødselsdag tager vi en tur tilbage til VM-finalen i 1970.

Brasilien slog Italien 4-1 og vandt VM i 1970. Pelé scorede (selvfølgelig).

Det er aldrig nødvendigt med en anledning til at hylde fodboldlegenden Pelé, men i dag fylder den brasilianske mester 75 år, og det skal selvfølgelig markeres.

Den charmerende brasilianer havde en fantastisk karriere i Santos og amerikanske New York Cosmos, inden han lagde støvlerne endegyldigt på hylden i 1977.

Men de største triumfer fejrede Pelé med det brasilianske landshold. Som 17-årig var han i 1958 med til at vinde verdensmesterskabet i fodbold, og den bedrift gentog han fire år senere.

I 1970 blev VM afholdt i Mexico, og her skrev Pelé sig ind i historiebøgerne, da han blev den første fodboldspiller til at vinde verdensmesterskabet tre gange.

Den hæder nyder Pelé stadig, da ingen andre spillere i verden har vundet mere end to VM-trofæer som spiller. Pelés status som legende er således umulig at anfægte og den bliver meget svær at overgå.

Øverst i artiklen kan du se et sammendrag af VM-finalen i 1970, hvor Pelé og Brasilien slår Italien. Det er naturligvis Gunnar Nu Hansen, der kommenterer begivenhederne.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk