Fundet for let af Hareide: Skov vil vinde U21-EM

Det danske U21-landshold kan gå hele vejen til sommerens EM-slutrunde, mener FC Københavns Robert Skov.

Robert Skov har nyder stor succes i FC København, men er ikke inde i landsholdsvarmen. (Foto: Lars mØLler © Scanpix)

Landstræner Åge Hareide udtog mandag truppen til de kommende Nations League-kampe mod Wales og Irland.

De to unge kometer Jacob Bruun Larsen fra Dortmund og Robert Skov fra FC København var mulige kaniner i Hareides hat, men begge blev forbigået og i stedet ’blot’ udtaget til Niels Frederiksens U21-landshold.

Robert Skov har ikke grædt sig selv i søvn siden mandag, men har dog A-landsholdet i tankerne, når han lægger hovedet på puden.

- Man går da selvfølgelig og håber på, at man kommer helt op, hvor det er allersjovest. Man drømmer jo om at repræsentere A-landsholdet, så jeg har stadig et håb om at kunne komme med en dag. Det blev det så ikke til i denne her omgang, siger Robert Skov, der i stedet ser frem til kampene med det meget talentfulde U21-hold, der efter en veloverstået kvalifikation til EM får hård modstand i de kommende testkampe mod Spanien og England.

- Vi har nogle rigtig gode kampe på U21-landsholdet mod nogle stærke modstandere, så jeg ser rigtig meget frem til at spille mod de bedste talenter i Europa. Der er rigtig god læring i det. Det er jo spillere fra Premier League og La Liga, siger den tidligere Silkeborg-spiller.

Ved landsholdsudtagelsen i mandags lagde Åge Hareide vægt på, at selvom Robert Skov har imponeret stort i Superligaen, hvor det allerede er blevet til ni mål og senest et flot oplæg til sejrsmålet i søndagens derbysejr over rivalerne fra Brøndby, så er det i de internationale kampe, at Skov kan presse sig yderligere på til A-landsholdet.

FC København møder torsdag aften Slavia Prag på udebane i Europa League. Robert Skov løber dog ikke på banen i Prag med en ambition om at imponere Hareide.

- Jeg fokuserer ikke på, at jeg skal ud og præstere for at gøre mig til i forhold til A-landsholdet, men har udelukkende fokus på at gøre det godt for klubben. Vi drømmer om at gå videre og levere et godt resultat her, siger Robert Skov, der allerede har scoret to mål i Europa League i denne sæson.

Stor slutrunde forude

Det danske A-landshold lader altså til at ligge lidt ude i fremtiden for 22-årige Robert Skov, der i stedet ser frem mod sommerens U21-slutrunde i Italien.

- U21-slutrunden er i mine øjne en stor ting. Det er en stor bedrift, at det danske U21-landshold har kvalificeret sig de seneste tre gange, så det er selvfølgelig noget, jeg ser frem til. Jeg har jo været med i kvalifikationen, har været sammen med de her drenge i lang tid og har et rigtig godt venskab med dem, så håber, jeg er dygtig nok til at komme med, siger Robert Skov, der ikke tager til turneringen i Italien blot for at være med.

- Vi har et rigtig godt hold og kan drive det langt. Jeg tror oprigtigt på, at vi har en chance for at vinde. Det mener jeg dybt seriøst med det hold, vi har. Det ville være exceptionelt at være en del af.

FC København møder Sparta Prag torsdag aften med kampstart klokken 21:00. Kampen vises på Kanal 6, mens man naturligvis også kan lytte med på radioens P3.

Facebook
Twitter