Fynsk Danmarksserieklub får stor straf - næsten alle spillere var ansat som trænere

Danmarksserieklubben B1909 fra Vollsmose har ikke overholdt DBU's amatørregler. Klubben har haft næsten alle sine spillere ansat som trænere.

B1909 er blevet tildelt en bøde og pointstraf af Fodboldens Disciplinærinstans. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Den fynske Danmarksserieklubb B1909 har fået en stor straf af Fodboldens Disciplinærinstans, for at have næsten alle spillere i klubben ansat som trænere, selvom de blot var spillere. Som trænere kunne spillerne få kørselsgodtgørelse.

Det skriver Dansk Boldspils-Union (DBU) i en pressemeddelelse.

Spillerne i klubben har i perioden 2012-2017 fået udbetalt knap 1,1 millioner kroner i kørselsgodtgørelse, og det strider mod DBU's amatørbestemmelser.

Klubben får fratrukket ni point i indeværende sæson samt i næste, og B1909 er også blevet tildelt en bøde på 50.000 kroner.

- Efter Skats undersøgelse kan det lægges til grund, at stort set samtlige spillere i perioden fra 2012 til 2017 har været trænere i klubben sideløbende med, at deres primære funktion var som spillere på klubbens førstehold i B1909, og for de fleste spillere var der derfor realitet i udbetalingerne som kørselsgodtgørelse, skriver Disciplinærinstansen i kendelsen.

Det fremgår også af kendelsen, at B1909 har erkendt, at klubben ikke har overholdt DBU's amatørbestemmelser.

Disciplinærinstansen slår hårdt ned på hændelsen, fordi undersøgelsen har vist, at der var tale om en systematisk overtrædelse.

- Da der er tale om en længerevarende og systematisk overtrædelse af reglerne, er det disciplinærinstansens vurdering, at fremgangsmåden må karakteriseres som ”usportslig” og ”illoyal” adfærd i forhold til de andre hold i rækken, står det i kendelsen.

På grund af straffen går B1909 fra 13 point og en syvendeplads i Danmarksseriens pulje 3 til fire point og en aktuel placering som nummer ni. Der er ti hold i Danmarksseriens pulje 3.

Facebook
Twitter