Gambling på egne kampe skal straffes hårdere

Danmarks Idrætsforbund vil ikke længere lade idrætsudøvere, der oddser på sine egne kampe, slippe med små bøder.

Carsten Hemmingsen oddsede som Middelfart-træner på, at hans eget hold ville tabe kampe. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Det skal ikke kunne betale sig at spille på sine egne kampe.

Straffen skal med andre ord være større end gevinsten, når idrætsudøvere spekulerer i at spille på egne kampe.

Når idrætsudøvere tidligere er blevet taget i at gamble på sine egne kampe, har straffene lydt på bøder ned til 1.000 kroner og karantæner på en enkelt spilledag.

Den seneste sag, hvor den tidligere Middelfart-træner Carsten Hemmingsen har oddset på sit eget holds kampe, får imidlertid DIF til at kræve hårdere straffe:

- Man skal ikke kunne spekulere i at spille på egne kampe og så slippe med en lille bøde, hvis man bliver opdaget. Det skal gøre ondt, for der skal ikke være tvivl om, at man ikke kan hente økonomiske gevinster på at misbruge den insiderviden, de har, siger Poul Broberg, chef for Public Affairs i DIF, til Jyllands Posten.

Skærpende omstændigheder

DIF har startet en sag mod Hemmingsen og kræver, at han straffes med en bøde på 50.000 kroner og udelukkelse på et halvt år fra al fodbold.

Kravet om en hårdere straf til Hemmingsen skyldes ikke mindst, at han som træner har større mulighed for at påvirke udfaldet af de givne fodboldkampe end spillerne på banen.

- Det er en skærpende omstændighed, at han er træner, fordi man har muligheder for at stå forrest for holdet, nogle påvirkningsmuligheder, som man bør være bevidst om. Og så har man indflydelse på, hvor stærkt et hold, man vælger at stille op med i en given kamp, siger Broberg til DR Sporten og tilføjer:

- Og så er det også en skærpende omstændighed, at han har spillet på, at hans eget hold ville tabe.

Sagen mod Hemmingsen blev behandlet for første gang i går, tirsdag, og det forventes, at den bliver afsluttet inden Påske.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve