Hanin fra Irak: I aften handler det kun om sport

Irak og Chile møder i aften hinanden i en venskabskamp på Brøndby Stadion. Hanin er på plads.

Kl. 18.45 spiller det irakiske landshold en venskabskamp mod Chiles landshold på Brøndby Stadion.

Det er dybt usædvanligt at se den slags i Brøndby, men irakerne må simpelthen ikke afholde internationale fodboldkampe hjemme på grund af uro i landet, hvor fodboldfans blandt andet har været mål for bomber på det seneste.

Men selv om irakerne er splittede på mange måder, har fodbolden altid samlet dem. Også her i Danmark, hvor herboende irakere glæder sig.

Hanin er rejst hele vejen fra AalborgEn af de personer, der glæder sig rigtig meget, er 23-årige Hanin Darweesh. Hun er i dag rejst hele vejen fra Aalborg, hvor hun til daglig studerer jura, for at bakke op om det irakiske landshold.

- Det er forfærdeligt, at de ikke kan spille i deres hjemland. Irakerne, der bor i deres hjemland, kan ikke se deres hold spille live. Men sikkerheden er ikke tiptop, og derfor er det risikabelt, hvis de spiller i Irak. Så det er helt okay, de spiller i Danmark, så kan jeg også være med, siger Hanin til DR Nyheder med et stort smil på læben.

Et glædeligt minde

Hanin har irakiske forældre, men er opvokset i Danmark. I aften er hun i København for kun anden gang i sit liv. Denne gang for at skabe et glædeligt minde om sit hjemland.

- For første gang behøver vi ikke tænke på Irak som noget trist. Vi skal ikke høre om Irak i forbindelse med terror og krig, men noget som vi forbinder med glæde og sammenhold.

Til spørgsmålet om, hvordan hun forventer kampen rent sportsligt kommer til at gå, svarer Hanin overbevisende:

- De vinder, selvfølgelig gør de det.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk