Harder blev den store helt, da Wolfsburg vandt den tyske pokalturnering i fodbold

Pernille Harder scorer det afgørende mål i straffesparkskonkurrencen, da Wolfsburg vinder den tyske pokalturnering.

Pernille Harder blev den store helt for Wolfsburg. (Foto: SASCHA STEINBACH / POOL © Scanpix)

Pernille Harder spillede en nøglerolle for Wolfsburg, der lørdag sikrede sig den tyske pokaltitel i fodbold med en sejr over Essen.

Danskeren scorede et enkelt mål i den ordinære spilletid, før hun også gik til bolden og sendte den afgørende bold i nettet i straffesparkskonkurrencen.

Pernille Harder jubler med resten af holdet, efter titlen kom i hus. (Foto: LARS BARON / POOL © Scanpix)

Med målet sikrede den danske stjerneangriber og anfører, at Wolfsburg i denne sæson både kan kalde sig tysk mester og pokalvinder i fodbold.

Det skete efter en underholdende kamp, som endte 3-3 i ordinær spilletid.

Kom bagud efter ti sekunder

Opgøret begyndte ualmindeligt skidt for Wolfsburg, da de allerede efter ni sekunder kom bagud. Lea Schüller modtog en høj bold og kunne vippe den over en fremstormende Wolfsburg-målmand.

Men ti minutter senere fik Wolfsburg udlignet, da Pernille Harder sparkede til en flad bold fra venstre.

Pernille Harder blev også topscorer i den tyske liga. (Foto: SASCHA STEINBACH / POOL © Scanpix)

Wolfsburgs defensiv virkede dog fortsat rystet og efter 17 minutter førte et par store fejl til, at Essen fik et hjørnespark. Det blev sendt ind i panden på den rutinerede midtbanespiller Marina Hegering, der med et flot hovedstød bragte Essen tilbage i front.

Vidunderligt mål efter pausen

Først midtvejs i anden halvleg fik Wolfsburg igen udlignet, da Anna Blasse samlede en returbold op efter et hjørnespark og bragede kuglen i mål fra omkring 30 meter.

Med fire minutter igen kom Wolfsburg foran for første gang i opgøret, da endnu et hjørnespark førte til mål. Denne gang var det hollandske Dominique Bloodworth, der brugte hovedet til at sende Pernille Harders holdkammerater i front.

Men i dommerens tillægstid sendte Irini Ioannidou en flot frisparksbold i mål fra kanten af feltet og sendte opgøret i forlænget spilletid.

Her havde begge hold flere fine muligheder. Blandt andet lagde Pernille Harder op til et stolpeskud.

Bolden kom dog ikke i mål, og derfor skulle det hele afgøres fra straffesparkspletten. Det sidste og afgørende spark blev sendt i mål af Pernille Harder, der dermed kunne løfte armene sammen med holdkammeraterne og juble over den tyske pokaltitel.

Facebook
Twitter