Harder hyldes som forbillede af mandlig FCN-spiller: ’Fedt at mærke den store respekt’

Pernille Harder var ikke klar over, at hun er med til at inspirere mandlige fodboldspillere i superligaen.

Pernille Harder er ikke blot et forbillede for unge piger og kvinder. Hun er også et forbillede for Magnus Kofod Andersen.

Det lyder måske en smule underligt. Men Pernille Harder er med for FC Nordsjællands superligahold, når de møder FCK søndag eftermiddag.

Grunden hertil er, at samtlige spillere i FC Nordsjællands superligatrup i forbindelse med kvindernes kampdag hver især har udvalgt sit kvindelige forbillede, hvis navn de skal spille med på ryggen.

Magnus Kofod Andersen har valgt Pernille Harder, og derfor er Kofod Andersens navn byttet ud med ’Harder’ mod FC København.

Og det er noget, som gør indtryk på Pernille Harder.

- Jeg er super stolt over, at Magnus Kofod har valgt mig, og at han ser mig som et forbillede. Jeg er blevet valgt ud af mange mulige, og hans begrundelse gør mig rigtig glad, for det er sådan, han ser mig udefra, siger Pernille Harder og fortsætter.

- Det er fedt at mærke den store respekt. Jeg er bevidst om min rolle som forbillede for unge piger og kvinder, men ikke for mænd.

Viser deres respekt offentligt

Pernille Harder fortæller, at hun før har set, at kvindelige hold hylder deres forbilleder, men ikke at et professionelt herrehold gør det.

- Det er sådan nogle ting, der er med til at trække tingene i den rigtige retning. Mange siger, at de har respekt for kvinder, men her viser de det offentligt. Det er stærkt, siger Harder.

- Det er kun godt med det her store fokus. Ligestilling er noget, vi skal kæmpe for sammen.

Du kan høre kampen mellem FC København og FC Nordsjælland direkte i LIGA på P3 søndag fra klokken 16.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk