Harder om twerk-kommentar: 'Ærgerligt og unødvendigt'

Pernille Harder kalder twerk-kommentar for 'unødvendig', mens Spillerforeningens direktør, Mads Øland, langer ud efter Ballon d'Or-uddelingen.

Spillerforeningens direktør, Mads Øland, og kvindelandsholdets anfører, Pernille Harder.

Der skal kun et øjeblik til at skabe overskrifter, når man har hele verdens bevågenhed.

Den lektie har den franske DJ Martin Solveig lært, efter han mandag aften under Ballon d'Or, kåringen af verdens bedste fodboldspillere, havde norske Ada Hegerberg på scenen.

Den norske angriber modtog som den første kvinde i historien den gyldne bold. Beviset på, at hun var verdens bedste, kvindelige fodboldspiller i 2018.

Efter en flot takketale blev Hegerberg dog mødt af et knap så naturligt, opfølgende spørgsmål fra Martin Solveig.

- Ved du, hvordan man twerker?

Ada Hegerberg kvitterede med et kort nej, mens showet gik videre.

Du kan se øjeblikket her.

Specielt og unødvendigt

Anføreren for det danske kvindelandshold, Pernille Harder, befandt sig i salen under episoden, da hun selv var med i opløbet om den fornemme pris.

Kommentaren gik egentlig hen over hovedet på hende, det hele foregik på fransk, men dagen derpå er der ingen tvivl om, at Martin Solveigs spørgsmål ikke var helt passende, fortæller Pernille Harder.

- Det var mærkeligt, og en meget unødvendig kommentar. Hvis man tænker sig om en ekstra gang, så kan man næsten regne ud, at der vil komme fokus på det efterfølgende, når nu der snakkes meget om ligestilling.

- Det er ærgerligt, at det er dét, man snakker om i dag, i stedet for det sportslige ved Ada Hegerberg. Det er samtidig også naturligt, for det er en speciel situation, og det har sikkert ikke været hans hensigt at lyde sexistisk, men sådan lyder det bare, siger Pernille Harder.

Skal ikke ske

Klippet med det uheldige spørgsmål er siden showet gået jorden rundt, og Spillerforeningens direktør, Mads Øland, der også gennem FIFPRO repræsenterer fodboldspillere på verdensplan, er ikke just imponeret.

- Det er rigtig dejligt, at Ballon d'Or har taget kvindefodbolden ind, men det er super ærgerligt, at de så ikke har styr på deres show. Sådan noget, som skete i går aftes, skal selvfølgelig ikke ske.

- Man kan jo spørge sig selv, om Luca Modric havde fået det samme spørgsmål? Det tror jeg ikke, og det fortæller vel alt om problemet, siger Mads Øland og henviser til den kroatiske midtbanespiller, der vandt i mændenes kategori.

Fokus på præstationerne

Ada Hegerberg har, som Pernille Harder indikerer, haft en fantastisk sæson. Med sin franske klub Lyon har hun ikke blot vundet det nationale mesterskab, men også Champions League.

Undervejs har hun høvlet mål ind på samlebånd, og det derfor er det en skam, at kommentaren fra Martin Solveig stjæler opmærksomheden, siger Mads Øland.

- Jeg synes, man har misforstået rigtig mange ting på én gang, når man kan stille en topatlet sådan et spørgsmål efter den tale, hun holdt. Det håber jeg, de får rettet til næste gang, så der i stedet er fokus på præstationerne.

Den danske landsholdsanfører sluttede på en andenplads i afstemningen om den gyldne bold. Blot seks point efter Ada Hegerberg.

Facebook
Twitter