Hareide giver point til Zlatan: Sådan stemte danskerne om verdens bedste

Simon Kjær mener, Buffon er bedre end Messi, og Nils Nielsen giver topkarakter til Harder.

  • Åge Hareide har et blødt hjerte for Zlatan Ibrahimovic, som han gav en tredjeplads i afstemningen om verdens bedste - kun overgået af Lionel Messi og Christiano Ronaldo.
  • Se i faktaboksene herunder hvad de fire danskere stemte til Fifas kåring af verdens bedste træner og spiller.
1 / 2

Kan Zlatan Ibrahimovic blande sig i kampen om at blive verdens bedste fodboldspiller? Har Messi været bedre end Ronaldo? Og hvad med Neymar, Luka Modric og Gianluigi Buffon?

Holdningerne er mange og subjektive, når det kommer til præferencer og kriterier for, hvornår man er verdens bedste fodboldspiller.

Således også i Fifa’s afstemning om verdens bedste spillere og trænere.

I aftes blev Ronaldo for femte gang kåret til verdens bedste fodboldspiller, hvilket der ikke var meget tvivl om blandt de landstrænere, landsholdsanførere og journalister, der deltog i afstemningen. Portugiseren vandt med over dobbelt så mange stemmer som Lionel Messi.

Hvilke spillere der skulle placeres på de efterfølgende pladser som nummer to og tre var der mere delte meninger om.

Danske point til Zlatan

For eksempel havde den danske landstræner Åge Hareide svenske Zlatan Ibrahimovic som nummer tre i afstemningen efter Ronaldo og Messi. Måske bemærkelsesværdigt fra landstræneren, men dog ikke så opsigtvækkende som den nepalesiske træner, der havde Zlatan som nummer ét.

Den danske landsholdsanfører Simon Kjær har ikke været så glad for Messi i sæsonen. Kjær havde Messi som treer, mens Gianluigi Buffon fik hans andenplads og Ronaldo førstepladsen.

Tradition tro stemte Ronaldo og Messi ikke på hinanden. Ronaldo havde Luka Modric, Sergio Ramos og Marcelo på sin stemmeseddel, mens Messi stemte på Luis Suarez, Andres Iniesta og Neymar.

Både Åge Hareide og Simon Kjær havde Real Madrids træner Zinedine Zidane som verdens bedste træner, men her hørte enigheden op. Hareide havde Carlo Ancelotti og Massimiliano Allegri på de efterfølgende pladser, mens Kjær havde Antonio Conte og José Mourinho.

Harder og Nielsen stemmer på hinanden

Pernille Harder blev nummer fem i afstemningen om verdens bedste kvindelige fodboldspiller, som hollandske Lieke Martens vandt.

Her var hun blandt andet hjulpet på vej af sin tidligere landstræner, Nils Nielsen, som gav hende topkarakter foran vinderen Lieke Martens og engelske Carli Lloyd.

Selv stemte den danske landsholdsanfører på netop Lieke Martens som bedste spiller og hun gav da også point til Nils Nielsen, som Harder rangerede som tredjebedste træner i verden.

På Harders liste blev Nils Nielsen kun overgået af den hollandske landstræner bag EM-mestrene, Sarina Wiegman og Ralf Kellermann, som til dagligt træner Pernille Harder i den tyske topklub Wolfsburg.