HB Køge lander i mesterligt Champions League-selskab: 'Da vi først så gruppen, var vi i chok'

HB Køge får spansk, engelsk og tysk modstand, når klubben for første gang i historien spiller gruppespil i Champions League.

HB Køge sikrede sig adgang til Champions Leagues gruppespil efter en samlet sejr på 3-0 over Sparta Prag. Her ses spillerne juble efter Cornelia Kramers scoring mod tjekkerne i returopgøret. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Størstedelen af truppen var samlet i loungen på Capelli Sport Stadion for at se lodtrækningen sammen.

Her kunne HB Køge konstatere, at de skal møde FC Barcelona, Arsenal og Hoffenheim i Champions Leagues gruppespil, der begynder i oktober. Det stod klart efter mandagens lodtrækning i schweiziske Nyon, hvor de danske mestre endte i gruppe C.

HB Køge kan altså se frem til to brag mod FC Barcelona, når den danske klub møder de regerende Champions League-vindere, der også har vundet den spanske liga seks gange.

En uvirkelig oplevelse

Ifølge HB Køges amerikanske kantspiller Madalyn Pokorny venter der en svær omgang.

- Da vi først så gruppen, var vi i chok. Det bliver helt sikkert intenst og skørt, men vi kommer til at forberede os så godt, som vi kan, opleve mest muligt og nyde hver kamp, forklarer HB Køges topscorer i Gjensidige Kvindeligaen.

- Det er skørt at tænke på. Det er vores debut i turneringen, og det hele går så stærkt. Vi er helt vildt begejstrede. Barcelona, Arsenal og Hoffenheim er hold, vi har set på fjernsyn, så det er surrealistisk at skulle møde dem.

Det er første gang nogensinde, at HB Køge er med i Champions League. Klubben kvalificerede sig onsdag aften efter en samlet sejr på 3-0 over tjekkiske Sparta Prag i den indlendende kvalifikationsrunde. Madalyn Pokorny kalder det den største oplevelse i karrieren, og amerikaneren ser især frem til møde med FC Barcelona.

- Oh my gosh, det er uvirkeligt. Jeg har aldrig været uden for USA's grænser ud over Danmark og Prag, hvor vi spillede i sidste uge. Det her er en meget uvirkelig oplevelse, og at skulle møde Barcelona er en drøm, jubler amerikaneren over telefonforbindelsen og uddyber.

- Jeg plejede drømme om at spille for landsholdet, men nu er drømmen at spille i Champions League mod Barcelona og de andre store hold. Det er så spændende.

HB Køges Madalyn Pokorny i duel om bolden med en Sparta Prag-spiller. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Skal knibe sig selv i armen

2021 er samtidigt det første år med et gruppespil i kvindernes Champions League samtidigt med, at pengepræmien er øget. Uden at have spillet én eneste kamp i den prestigefyldte turnering har HB Køge som minimum sikret sig en sum på omkring tre millioner kroner ved at komme i gruppespillet.

HB Køge går dog efter at gå videre fra gruppespillet, fortæller Madalyn Pokorny.

- Jeg skal helt sikkert knibe mig selv i armen, inden vi går på banen. Men samtidigt skal vi indse, at vi hører til i den her turnering, og vi kan konkurrere med de her hold. Vi skal stole på os selv, vores dynamik og overføre det til banen, som vi plejer. Jeg er så spændt.

- Vi tænker altid, at det kan lade sig gøre for os. Vi går til kampene og gør vores bedste.

Første runde af gruppespillet afvikles den 5. og 6. oktober, og den sidste af de i alt seks runder i gruppespillet finder sted den 15. og 16. december.

Danske Simone Boye spiller for Arsenal, der har vundet sine første to kampe i den engelske FA Women's Super League. (Foto: Peter Cziborra © Ritzau Scanpix)
Facebook
Twitter