HB Køge satser stort på kvindefodbold: 'Skal vi gøre det her, skal vi gøre det ordentligt'

Klubben vil have et hold i Champions League om fem år.

HB Køges kvindehold ligger på andenpladsen i første division. (Foto: HB Køge © HB Køge)

Der bliver satset benhårdt på kvindefodbold i HB Køge.

Det står klart, efter klubben i dag offentliggjorde, at deres kvindehold har fået ny hovedsponsor, ny cheftræner og samtidig etablerer en eliteoverbygning i samarbejde med Herfølge Boldklub.

Om fem år skal de gerne have et hold i Champions League, lyder målet.

Men allerede nu kommer der til at ske ting og sager. Der skal ikke være forskel på herreholdet, som spiller i første division, og damerne, som ligeledes ligger i den næstbedste række.

Det er et naturligt skridt for klubben, fortæller den administrerende direktør i HB Køge, Per Rud, til DR Sporten:

- Det skal ikke være noget med, at kvinderne får de dårlige træningstider eller andres aflagte tøj. Når der arrangeres træningslejre eller spisning efter kampene, eller der skal skrives kontrakter, gælder det alle. Det er logisk for os, at kvinder og mænd har de samme muligheder. Skal vi gøre det her, skal vi gøre det ordentligt, siger han.

Fortsat amatørfodbold det næste halve år

Selvom projektet er igangsat fra dags dato, er der visse begrænsninger. Eksempelvis er der nogle juridiske ting, som gør, at klubben først må skrive kontrakter med spillere fra sommer.

Men selvom det på papiret fortsat er amatørfodbold, understreger Per Rud, at rammerne ikke er amatøragtige.

- Vi kan godt skabe et elitært miljø allerede nu. Eksempelvis skal holdet på træningslejr i Málaga. Tidligere var de nok taget på weekendophold i Dalby, siger han.

På sigt skal alle være professionelle

Klubben har ved hjælp af deres amerikanske ejere indgået et samarbejde med flere fodboldakademier i USA, og det er hensigten at rekruttere flere amerikanske spillere til det sjællandske.

Spillere, man har tænkt sig, skal være professionelle.

- Det er helt klart planen, at projektet skal udvikle sig, så alle spillere på holdet kan leve af at spille fodbold. Vores ejere bakker meget op om det, og vi har brug for, at det lokale erhvervsliv også bakker meget op. Indtil videre har det set rigtig godt ud. Vi har kun arbejdet på at finde en hovedsponsor til projektet i fire-fem dage, og det er lykkes, siger Per Ru.

- Det er ikke, fordi vi skal være mere ædle end andre, men vi tror på, at det er sådan, det skal gøres. 100 procent. Ikke 60 eller 70.