Helle Thorning-Schmidt skal booste dansk kvindefodbold

DBU præsenterer en ny kommission, der skal arbejde med at udvikle pige- og kvindefodbold i Danmark.

Den tidligere statsminister og partiformand skal nu kæmpe for at få flere piger og kvinder ind i dansk fodbold (arkivfoto). (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Der skal mange flere piger og kvinder ind i fodboldens verden. Både på banerne og i bestyrelseslokalerne.

Sådan lyder ambitionerne for en ny kommission, som DBU i dag præsenterer. Med den tidligere statsminister og nuværende direktør for Save The Children Helle Thorning-Schmidt i spidsen skal kommissionen komme med ideer til og svar på, hvordan der kommer flere piger og kvinder ind i dansk fodbold.

- Vi vil udvikle pige- og kvindefodbolden til gavn for og i samarbejde med klubberne, så endnu flere får glæde af fodboldens mange muligheder i foreningslivets fællesskab, siger DBU’s formand Jesper Møller og uddyber:

- Større mangfoldighed er vigtigt for dansk fodbold men også vigtigt for vores bidrag til samfundet omkring os. Derfor er vi også særligt glade for, at Helle Thorning-Schmidt med hendes markante profil og brede erfaring har sagt ja til at stå i spidsen for, siger han.

Kommissionen er nedsat af DBU, men kommer til at arbejde uafhængigt gennem en række møder i løbet af de næste par år. Ud over formand Helle Thoring-Schmidt, så er en række andre navne allerede på plads. Lykke Friis (protektor for Københavns Universitet) bliver næstformand, og blandt de øvrige medlemmer er Nina Groes (direktør for Kvinfo) og Christian Stadil (bestyrelsesformand i hummel).

Formålet med gruppens arbejde er bl.a. at støtte pigefodboldens diversitet, øge sundhedsaspektet omkring fodbold for kvinder, sørge for bedre branding af kvindefodbolden og i sidste ende også skabe en bedre elite.

Det første møde finder sted i løbet af efteråret.

Kommissionen arbejder med en målsætning om at komme med anbefalinger til:

  • Hvordan pige- og kvindefodbold kan bidrage til at løse samfundets udfordringer inden for sundhed, integration, uddannelse med mere.

  • Hvordan fodbold kan give piger mod og styrke til at gå efter målet – både i fodbold og i livet som helhed.

  • Hvordan DBU sikrer diversiteten i fodbolden, så flere får del i fodboldens glæder – sundhed, sjov og det udviklende fællesskab.

  • Hvordan samfundet kan nyde godt af flere piger og kvinder i fodbold – kommercielt, sundhedsmæssigt osv.

  • Hvordan DBU skaber en stærk elite gennem flere aktive piger og kvinder.

  • Hvordan fodbolden får glæde af piger og kvinder, der tilfører nye ideer og nye energi gennem deres engagement både på og udenfor banen.

  • Hvordan DBU via en yderlig og alternativ branding kan styrke pige- og kvindefodbolden.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk