Helt HUtroligt! Island er blot én sejr fra at skrive VM-historie

I Island bor der lidt over 300.000 mennesker. Det er lidt færre end i Aarhus Kommune. I dag er den lille nation på nippet til at kvalificere sig til VM.

Målmand Hannes Halldorsson og resten af det islandske landshold er kun en sejr fra at kvalificere sig direkte til VM. (Foto: Str © Scanpix)

For to år siden charmerede Islands landshold sig ind på hele fodboldeuropa med Hu!-råb og en plads i kvartfinalen ved EM. Nu får den lille nation måske snart muligheden for at charmere et endnu større publikum.

Som den mindste nation nogensinde i verdensmesterskabernes historie kan Island nemlig i aften kvalificere sig til VM.

Det kræver ’blot’ en sejr på hjemmebane over upåagtede Kosovo, som indtil videre kun har skrabet et enkelt point til sig i VM-kvalifikationen.

En islandsk sejr burde derfor være inden for rækkevidde og billetten til VM i Rusland blive en realitet.

Og med sine 330.00 indbyggere – omtrent det samme, som der bor i Aarhus kommune – vil Island altså være den mindste nation, hvad angår population, som kvalifcerer sig til VM nogensinde.

Lige nu er lilleputten Trinidad og Tobago indehaver af den lidt specielle rekord. Trinidad og Tobago, hvor der bor lidt over 1,3 millioner mennesker, var med ved VM i 2006 i Tyskland. Holdet røg ud inden knock-out-fasen, men nåede dog at drille Sverige og tage et enkelt point efter at have kæmpet sig til en 0-0’er.

Kampen mellem Island og Kosovo spilles kl. 20.45 og kan ses på Kanal 9.

Facebook
Twitter