Hobros bijobbere i Superligaen: Sælger, værktøjsmager og bankelever

Det er ikke kun på fodboldbanen, Hobros nyoprykkede spillere leverer varen. Mange af dem har også jobs ved siden af.

Det er ikke kun på fodboldbanen, Hobros nyoprykkede spillere leverer varen. Mange af dem har også jobs ved siden af. (Foto: Liselotte Sabroe © Scanpix)

De nyoprykkede hobrogensere bruger også mange timer på almindelige jobs ved siden af fodbolden. Her er et lille overblik over, hvad nogle af spillerne laver.

Mads Justesen:

- Anføreren er ved siden af fodboldbanen gymnasielærer, men vælger efter oprykningen af gå ned i timer for at kunne koncentrere sig mere om fodbolden. Udover jobbet som lærer, driver Justesen også landbrug med limousine-kvæg i Hvilsom udenfor Hobro sammen med sin bror, Lars Justesen, der er assistenttræner for holdet.

Anders Egholm:

- Bruger tid i sin bil, når han ikke løber rundt på grønsværen. Egholm har job som kørende sælger.

Jesper Rask:

- Den 25-årige målmand er bankelev fra klokken 08:00 til 16:00 hos Spar Nord. Da træningstidspunktet i denne sæson har ligget klokken 17:00, har det ikke været noget problem for Rask at nå til træning. Men i den kommende sæson vil man rykke tidspunktet til klokken 15:00, så spørgsmålet er, om Rask kan nå til træning.

Mathias Sørensen:

- Også venstre kanten fra Hobro Mathias Sørensen er bankelev fra 0800 til 16:00 ved siden af fodbolden. Sørensen er elev i Randers, og spørgsmålet er også her, om han kan nå træningen i den nye sæson.

Jesper Bøge:

- Lauridsen, der bruger tid på Hobros højre back, er ved siden af fodboldbanen ved at uddanne sig som værktøjsmager hos Grundfos.

Rasmus Ingemann:

- Bruge meget af sin tid i Hobro IK. Men det er ikke kun på banen, for når fodboldstøvlerne ligger i tasken, så bruger Ingemann 30 timer om ugen i administrationen af klubben.

Udover de ovennævnte spillere, så er der også en del fuldtidsstuderende. Og så er der fem spillere, der er på lejekontrakter fra andre klubber: Mads Hviilsom (fra FC Midtjylland), Tobias Perch (fra Viborg FF), Jeppe Grønning (fra Viborg FF), Sebastian Andersen (fra Viborg FF), Jesper Lauridsen (fra FC Midtjylland). De spiller kun fodbold, altså har ikke arbejde ved siden af.

Og det er ikke kun spillerne, der laver andet end at koncentrere sig om Hobro IK. Cheftræner, Jonas Dal, han er lærer på idrætshøjskolen i Ikast. Assistenttræner, Lars Justesen, er folkeskolelærer på Rosendalskolen, og så driver han som nævnt landbrug med limousine-kvæg i Hvilsom med sin bror, Mads Justesen. Sportschef, Jens Hammer Sørensen, er også folkeskolelærer på en skole i Randers. Og pressechefen, Ole Kirchert, driver sig eget firma ved siden af.

Det kom lidt bag på Hobro, at de rykkede op i Superligaen. Men i eftermiddag vil de præsentere en plan for, hvordan de vil overleve i Danmarks bedste fodboldrække.

Facebook
Twitter