Hodgson: Vi har gjort nationen stolt

Roy Hodgson mener, hans spillere kan rejse hjem med stoltheden intakt efter nederlaget til Italien.

EM 2012: Den engelske landstræner, Roy Hodgson, under kampen mod Italien. (Foto: Srdjan Suki © Scanpix)

Englands Roy Hodgson blev den seneste i rækken af engelske landstrænere, der måtte forlade en slutrunde efter et engelsk straffesparksnederlag, da Italien søndag aften vandt 4-2 på straffe, efter 0-0 efter 120 minutters spil.

Men efter to sejre og en uafgjort i gruppespillet mener den tidligere FCK-træner, at hans hold rigeligt levede op til de denne gang begrænsede forventninger fra hjemlandet.

- Vi er røget ud uden at have tabt en kamp. Vi forlader EM med hovedet højt, og vi har gjort nationen stolt, siger Roy Hodgson efter at have set Ashley Young og Ashley Cole brænde i straffesparkskonkurrencen.

- Begge Ashley'er sparkede straffespark i mål efter behag, da vi trænede dem, men træning er ikke det samme som kamp, hvor du har opbrugt al energi og har trætte ben, forklarede Hodgson.

- Italienerne var bedre til straffespark end os med Pirlo som det bedste eksempel. I den ordinære kamp havde begge hold chancer, men som anden halvleg skred frem, blev vi virkelig trætte, og de angreb os igen og igen, konstaterer Roy Hodgson.

Heller ikke anfører Steven Gerrard har noget at udsætte på den engelske indsats.

- Jeg troede, at vi denne gang ville have heldet i en straffesparkskonkurrence. Sådan skulle det ikke være, men vi gav alt, hvad vi havde, lyder det fra Liverpool-spilleren.

Det er sjette gang i syv forsøg, at England taber en straffesparkskonkurrence ved en slutrunde.

/ritzau/dpa

FacebookTwitter