HØJDEPUNKTER Russisk nedtur i VM-generalprøve

De kommende VM-værter tabte til Mexico og fik ikke den håbede oprejsning efter sidste sommers EM-fiasko.

Ruslands fodboldlandshold må sluge endnu en dukkert blot et år før VM på hjemmebane.

1-2-nederlaget til Mexico lørdag aften betyder nemlig, at russerne af ude af Confederations Cup allerede efter indledende runde, og der venter et stort arbejde med at få holdet gjort konkurrencedygtigt til VM.

Publikum i Kazan måtte gå skuffede hjem efter at have overværet det andet russiske nederlag i turneringen, og mens værterne altså kan gå på ferie, er Mexico sammen med Portugal klar til semifinalerne.

I den samtidige kamp vandt Portugal med 4-0 over pointløse New Zealand.

Rusland skulle bruge en sejr for at klemme sig foran mexicanerne, og holdet fik en fin start, da Alexandr Samedov scorede til 1-0 midt i første halvleg.

Men den pressede landstræner Stanislav Cherchesov fik ikke lov til at glæde sig over føringen ret længe, for hans forsvar virkede alt andet end driftsikkert.

Efter en halv times spil sendte mexicanerne en simpel aflevering ned bag den russiske forsvarskæde, hvor Nestor Araujo headede bolden i en bue ind over Igor Akinfeev i målet.

Det var, som om udligningen slog benene under hjemmeholdet, der var på hælene igen fra anden halvlegs start.

Russisk blunder i målet

Defensiven var fortsat under al kritik, og det blev næsten pinligt, da Mexico bragte sig foran 2-1.

Fra kanten af eget straffesparksfelt sparkede Hector Herrera bolden planløst langt ned på den russiske halvdel, men da Akinfeev ikke kom hurtigt nok ud af sit mål, blev det alligevel farligt.

Hirving Lozano forfulgte chancen, satte modigt hovedet på bolden og sendte den i det tomme mål, mens Akinfeev kun magtede at losse mexicaneren i brystet.

Frustrationerne bredte sig hos russerne, hvilket Yuri Zhirkov til fulde understregede ved at lange en albue i fjæset på Miguel Layún, hvilket kostede et rødt kort.

Dermed skulle værterne score to gange med en mand i undertal, og det lignede en umulig mission.

Igor Smolnikov misbrugte en stor chance ved at høvle bolden over mål i helt fri position, og så var der ikke mere i hjemmeholdet, der altså ikke fik den håbede oprejsning efter sidste sommers EM-fiasko.

Kun tre point blev det til, mens Portugal og Mexico sluttede med syv med portugiserne på puljens førsteplads.

Cristiano Ronaldo bragte sit hold foran 1-0 på straffespark mod New Zealand. Senere øgede Bernardo Silva og André Silva til 2-0 og 3-0, inden Nani afsluttede målscoringen i dommerens tillægstid.

Søndag afvikles sidste spillerunde i den anden gruppe, og her bliver det afgjort, hvem Portugal og Mexico skal møde i semifinalerne.

/ritzau/

Facebook
Twitter