Hollandske journalister anklaget for matchfixing

En matchfixing-skandale har ramt hollandsk fodbold, efter journalister er blevet anklaget for at have forsøgt at manipulere kampe.

De to bedste rækker i Holland kan have været udsat for matchfixing. (Foto: © MADS NISSEN, Scanpix)

Den hollandske journaliststand er blevet ramt af en skandale af de større, da det er blevet afsløret, at en række journalister har forsøgt at manipulere kampe i de to øverste divisioner i Holland.

Så sent som i december sidste år skulle journalisterne havde forsøgt at ændre udfaldet i nogle kampe, skriver De Telegraaf.

Det hollandske fodboldforbund har nu taget sagen op, efter en spiller har indrapporteret en henvendelse til dem, skriver forbundet selv på deres hjemmeside.

- Vi er blevet informeret om, at et tv-produktionsselskab har forsøgt at betale en spiller til at levere et bestemt udfald. Efterfølgende har vi indledt en eftersøgning, skriver direktøren i det hollandske fodboldforbund, Gijs de Jong, i en besked til De Telegraaf.

Spillere og dommere har fået besked

Det hollandske fodboldforbund fik allerede i december sidste år et tip fra en spiller om, at han var blevet tilbudt penge for at levere et bestemt udfald.

Siden har de sendt en besked ud til alle klubber og dommere om, hvordan de skulle forholde i den givne situation.

Der skulle være tale om produktionsselskabet CCCP, der har forsøgt at betale sig til et bestemt udfald, skriver den hollandske avis videre. Selskabet har ikke forholdt sig til beskyldningerne endnu.

Det hollandske fodboldforbund oplyser videre, at de endnu ikke har fundet beviser for, at nogle personer skulle have takket ja til tilbuddet om matchfixing.