Hooligans truede spillere med pistol

To spillere fra den argentinske klub Racing Club blev truet med pistol af vrede hooligans efter et nederlag. Den ene blev truet til at forlade klubben.

Tilhængere af River Plate reagerede voldeligt efter klubbens nedrykning sidste sæson. Men stort set alle klubber i Argentina har problemer med voldelige fans. (Foto: © Damian Dopacio, Scanpix)

Professionelle fodboldspillere lever med risikoen for at nedkalde sig tilhængernes vrede over sig, hvis de ikke lever op til forventningerne på banen.

I Argentina er det dog ikke kun hånlige tilråb og demonstrationer foran stadion, spillerne skal udholde.

Det må de spillere fra Buenos Aires-klubben Racing Club erkende efter endnu en skuffende indsats og nederlag til Boca Juniors, der efterlader klubben i den nederste del af tabellen.  

Giovanni Moreno og Federico Santander fra Racing Club fortæller til en argentinsk radiostation, hvordan de efter en træning blev standset og truet med en pistol af en gruppe hooligans, der bebrejdede dem klubbens dårlige resultater.

Ifølge Federico Santander holdt de en pistol mod Giovanni Morenos ben og sagde, at 'den ville gå af', hvis ikke han forlod klubben.

- De sagde til os, at vi skulle vinde på søndag. Hvis ikke det sker, så ville tingene blive værre, fortalte Federico Santander til radiostationen La Red.  

De argentinske hooligangrupperinger kaldes Barras Bravas, og der er en større eller mindre gruppe tilknyttet til stort set samtlige klubber, og vold i forbindelse med fodboldkampe er et almindeligt syn i Argentina.     

Ofte har hooligan-grupperingerne indflydelse langt ind i klubben med tætte bånd til de ledende medlemmer, og det er ikke unormalt, at de tjener penge på parkering i forbindelse med hjemmekampe, salg af billetter og narkotika.

Ifølge en overvågningsarganisation med navnet 'Lad os redde fodbold', så er mindst seks personer døde i forbindelse med fodboldrelateret vold i de seneste seks måneder alene.