Hvad så Ballon d'Or? Anerkendt medie kårer Pernille Harder til verdens bedste

Det er den britiske avis The Guardian, der har givet Pernille Harder prisen som verdens bedste kvindelige fodboldspiller.

Pernille Harder er alligevel blevet nummer i verden. I hvert fald hvis man spørger det britiske medie The Guardian. (Foto: Emil Jensen)

Mandag var Pernille Harder blot seks point fra at vinde Ballon d’Or-pris ved uddelingen i Paris.

Den danske landsholdsangriber måtte se norske Ada Hegerberg vinde prisen i stedet, da den blev uddelt til en kvinde for første gang.

Men nu får Pernille Harder dog et kæmpe skulderklap fra britisk side.

For tredje år i træk har avisen The Guardian rangeret verdens 100 bedste kvindelige fodboldspillere, og her er førstepladsen gået til den danske Wolfsburg-spiller.

Rangeringen af de 100 bedste spillere er blevet lavet af 72 dommere bestående af journalister og fodboldtrænere samt aktive og tidligere fodboldspillere. 30 af dem har valgt Pernille Harder som nummer et.

Danskeren fik 201 point mere end nummer to Sam Kerr fra Australien. Den norske vinderen af Ballon d’Or, Ada Hegerberg, er på tredjepladsen.

I 2017 blev danskeren nummer to på listen. På årets top-100 liste er der også to andre danskere - Nadia Nadim er nummer 34, mens Sanne Troelsgård er på 77. plads.

Flot år i Wolfsburg

Tidligere på året blev Pernille Harder kåret som "Player of the Year" af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

DBU gav Pernille Harder en hyldest for kåringen til Europas bedste spiller. Den blev overrakt af DBU formand Jesper Møller før kvindelandsholdets VM-kvalifikationskamp mellem Danmark og Sverige i september. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det kom efter hun i sidste vandt sæson The Double med sin tyske klub Wolfsburg og blev ligatopscorer.

Derudover nåede klubben frem til Champions League-finalen, der blev tabt til Lyon med 1-4 efter forlænget spilletid.

Harder scorede det tyske mål i finalen og blev nummer to på topscorerlisten med otte træffere.

Derudover delte hun førstepladsen på assistlisten med seks måloplæg.

Facebook
Twitter