Hvem skal være verdens bedste fodboldspiller? Messi, Ronaldo og van Dijk kæmper om titlen

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Virgil van Dijk er nomineret til titlen som verdens bedste fodboldspiller i sidste sæson.

Juventus' Cristiano Ronaldo, Barcelonas Lionel Messi og Liverpools Virgil van Dijk skal kæmpe om titlen som verdens bedste mandlige fodboldspiller i sidste sæson.

Det meddeler Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), der mandag har snævret feltet af nominerede ned til tre finalister.

Tre magtdemonstrationer

Det er ikke uden grund, at de tre herrer er nomineret til prisen, som verdens bedste fodboldspiller.

I sin første sæson i italienske Juventus var Cristiano Ronaldo med til at sikre klubben sit ottende mesterskabe på stribe. Det gjorde portugiseren blandt andet ved at score 21 ligamål. Derudover sørgede Ronaldo egenhændigt for, at Juventus slog Atletico Madrid ud i Champions League-ottendedelsfinalen, da han scorede hattrick i den afgørende kamp.

I Spanien var Lionel Messi med til at vinde sit tiende mesterskab i FC Barcelona. Undervejs scorede den lille argentiner 36 mål og lavede 13 oplæg. Havde det ikke været for et vildt comeback af Liverpool, så havde Messi også stået i sin femte Champions League-finale.

En af de, som stod i vejen, er den sidste nominerede, Virgil van Dijk. Sammen med Liverpool strøg hollænderen til tops i Champions League efter en finalesejr over Tottenham. Sidste sæson var generelt van Dijks bedste i karrieren, hvor han med suverænt spil viste sig som en af verdens absolut bedste forsvarsspillere.

Virgil van Dijk står med beviset på, at han vandt priserne som bedste spiller i Europa og bedste forsvarsspiller i Champions League. (Foto: VALERY Hache © Scanpix)

Selvom han og Liverpool missede det engelske mesterskab med et enkelt point, så blev hans flotte sæson præmieret med en kåring som årets spiller i både England og Europa.

Messi er også nomineret til prisen for årets mål sammen med colombianeren Juan Fernando Quintero og Daniel Zsori fra Ungarn.

Premier League-trioen Pep Guardiola (Manchester City), Jürgen Klopp (Liverpool) og Mauricio Pochettino (Tottenham) er nomineret i kategorien bedste træner.

Amerikansk dominans på kvindesiden

På kvindesiden er engelske Lucy Bronze og den amerikanske duo Megan Rapinoe og Alex Morgan nomineret til sidste sæsons bedste spiller. De to sidstnævnte var i sommer med at vinde VM med USA.

Sidste år var Pernille Harder blandt de ti nominerede til titlen, men sluttede lige uden for finalefeltet. I år var ingen danskere blandt de nominerede.

Hos mændene var det sidste år kroaten Luka Modric, der løb med titlen som verdens bedste fodboldspiller foran Ronaldo og egypteren Mohamed Salah.

Priserne uddeles i år ved en ceremoni i Milano 23. september.