Inden B93-FCK: Hvem er storebror, og hvem er lillebror?

B93 skal onsdag aften spille lokalopgør mod FC København i kvartfinalen i den danske pokalturnering.

FCK's anfører, Mathias Zanka Jørgensen, er en af de nuværende FCK-spillere, der har spillet i B93. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

FC København og B93 har hjemmebane få meter fra hinanden på Østerbro i København.

Onsdag aften skal de to hold spille kvartfinale i DBU Pokalen på FCK's hjemmebane, Telia Parken.

Klubberne har på grund af den ekstremt korte afstand tætte bånd på både spiller-, træner- og ledelsesplan.

FCK råder over Jores Okore, Youssef Toutouh, Bashkim Kadrii og Mathias "Zanka" Jørgensen, som tidligere har spillet i B93. Kadrii er dog udlejet i foråret.

- Der er rigtig mange ting, der forbinder os til den klub. På den måde er det sjovt, at det lige var B93, vi trak, siger Mathias "Zanka" Jørgensen.

Flere B93-trænere som Johan Lange og Morten Grahn er skiftet til FCK. Og FCK-spilleren William Kvist er blevet medlem af bestyrelsen i B93.

- Hvis vi bare kigger på School of Excellence (FCK's ungdomsafdeling, red.), har vi fire-fem trænere, som var trænere i B93, da jeg var ungdomsspiller derovre.

- Johan Lange, som er FCK's tekniske direktør, havde jeg som træner i B93, husker Mathias "Zanka" Jørgensen.

Hvem er lillebror?

FCK-anføreren ved ikke, om B93, der i øjeblikket forsøger at rykke op fra den tredjebedste danske fodboldrække, er lillebror i lokalopgøret.

I et historisk perspektiv har B93 med næsten 100 år mere på bagen vundet ni danske mesterskaber siden stiftelsen i 1893. FCK har vundet 11 siden stiftelsen i 1992.

- B93 er jo lillebror i folkemunde, men som ægte B93'ere vil sige, så er det nok lige omvendt. Men det er nok mere historisk set.

- Det er nok også mere i ungdomsrækkerne, at der er konkurrence, siger Mathias "Zanka" Jørgensen.

Det husker han selv fra sine 14 år i B93.

- Jeg spillede i B93, fra jeg var tre til 17 år. Og jeg rykkede direkte videre derfra til FC København, så på den måde betyder klubben meget for mig.

- Der er rigtig mange mennesker i og omkring klubben, som jeg stadig kender. Jeg har venner, som spiller for B93 eller på anden- eller tredjeholdet på seniorplan, siger den 26-årige stopper.

FCK-træner Ståle Solbakken plejer at spare nøglespillerne i pokalturneringen, så "Zanka" forventer ikke at spille opgøret.

- Selvfølgelig vil jeg gerne spille. Det er der ingen tvivl om. Men Ståle får lov til at bestemme.

- Alle skal have lov til at spille, og hvis jeg løber og spiller alle de andre kampe, så er det nok ikke mit navn, som står først.

- Omvendt kan jeg så holde mig uden for. Så er der ingen sure miner i nogle af lejrene efterfølgende.

- Så kan jeg stå og kramme Gitte Arnskov, klubdamen som har været i B93 i et utal af år. Så kan jeg se kampen med hende, lyder det fra Mathias "Zanka" Jørgensen.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter