Ingen DBU-krav om VM-kvalifikation til Åge Hareide

Claus Bretton-Meyer har ikke stillet et ultimatum til Danmarks nye landstræner om kvalifikation til VM i 2018.

Der er ingen krav om VM-kvalifikation fra DBU's side til Åge Hareide. (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

Dansk Boldspil-Union (DBU) har ingen krav til den kommende fodboldlandstræner, Åge Hareide, om, at han skal kvalificere landsholdet til VM i Rusland i 2018.

Sådan lyder meldingen fra DBU-direktør, Claus Bretton-Meyer, efter at den 62-årige nordmand torsdag blev præsenteret på en toårig kontrakt som Morten Olsens afløser.

- Vi har lavet en kontrakt på, at han skal skabe de bedst mulige resultater. Han skal gøre alt for at få os til VM i Rusland, siger Bretton-Meyer.

- Men jeg må erkende, at i fodbold kan man ikke få alt, hvad man peger på. Vi stiler efter at kvalificere os, men jeg kan ikke give en tilbagemelding på det før bagefter.

- Vi var stærkt skuffede over, at det ikke lykkes at komme med til EM næste sommer. Det var et succeskriterium, og det er det også her, fortæller DBU-direktøren.

Kan man forestille sig, at Hareide kan være en succes og få forlænget sin kontrakt uden at komme til VM?

- Det er for tidligt at sige noget om nu.

Skal vinde danskerne

For flere uger siden bekræftede Hareide, at han var blandt kandidaterne til jobbet som dansk landstræner. Dengang var han træner i svenske Malmö FF, som han to år i træk har ført til gruppespillet i Champions League.

Udmeldingen fik straks flere danske kommentatorer til at kritisere DBU for muligvis at hyre en nordmand, men Bretton-Meyer tror, at DBU har ansat den rigtige.

- Jeg vil sige, at lade os se, hvad der sker.

- Jeg oplever ikke Åge som nordmand, men i den grad som værende en international person med stort udsyn, international erfaring og resultater og en mand med stor indsigt i dansk fodbold, siger direktøren.

- Nu skal han vinde den danske befolkning.

- Og dernæst skal han hurtigt sætte sig ind i spillerne, få samtaler med holdet og finde ud af, hvordan han skal drive det, siger Bretton-Meyer.

Den tidligere Malmö FF-træner er ansat per 1. marts. Hans første opgave bliver sidst i marts, når Danmark skal spille en venskabskamp mod en endnu ukendt modstander.

Den første vigtige opgave bliver 4. september, når Danmark åbner kvalifikationen hjemme mod Armenien frem mod VM i 2018.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter