Investorer klar til at bygge nyt stadion i Århus

Århusianske investorer er klar med over 100 millioner kroner til et nyt stadion til Aarhus Fremad. Men manglende politisk vilje vil nok betyde, at projektet falder til jorden.

Århusianske investorer er klar med over 100 millioner kroner til et nyt stadion til Aarhus Fremad. Men manglende politisk vilje i Århus Byråd vil nok betyde, at projektet falder til jorden. Det skriver JP Aarhus.

- Det er ikke noget problem at få investorer til at investere i stadionanlæg. Rådmanden (Flemming Knudsen, red.) og politikerne i Århus kender i forvejen udmærket til disse planer, men de tør ikke give lov til at privat byggeri på Riisvangen, fordi kommunen i forvejen er under pres i forhold til mangel på kommunale anlæg, siger Niels Schou, der er bestyrelsesformand for Aarhus Fremad.

Det nye stadion skal have plads til op mod 12.000 tilskuere på Riisvangen i Århus, hvor Aarhus Fremad har hjemmebane. Der skal også bygges en hal i forbindelse med fodboldbanen.

Aarhus Fremads direktør, Torben Bendixen, tvivler dog også på, at planerne kan blive ført ud i livet.

- For det første er Riisvangen Stadion i dag ejet af Århus Kommune, for det andet skal lokalplanen for området laves om, hvilket vi tvivler på vil ske. Men får vi tilladelserne til at bygge et privat stadion, kan vi begynde at bygge snart, siger Torben Bendixen.

Folkene bag Aarhus Fremad er ikke i tvivl om, at det vil være et økonomisk fornuftigt projekt. Samtidig kan stadionanlægget bygges på en måde, så der bliver plads til et atletikanlæg - og dermed kan det nye anlæg imødekomme en eventuel udvidelse af Århus Stadion, der vil betyde et farvel til atletikbanerne.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk