Italien videre på straffespark

Italien er semifinaleklar ved EM i fodbold efter 4-2 over England på straffesparkskonkurrence.

Den er hjemme. Italien er videre til EM-semifinalen efter sejr over England i straffesparkskonkurrence. (Foto: Darren Staples © Scanpix)

En straffesparkskonkurrence blev atter Englands skæbne i en slutrunde, da Italien efter en både dramatisk og medrivende kamp søndag vandt kvartfinalen ved EM i fodbold.

Det blev 4-2 til Italien fra straffesparkspletten, efter at de to hold havde givet hinanden EM's første 0-0-kamp i den ordinære spilletid.

Ashley Young og Ashley Cole stod for de to afbrændere, der sendte England hjem fra slutrunden.

Selv om selve kampen endte 0-0, var den set over samtlige 120 minutter glimrende underholdning, og forhåndsfrygten for en kedelig forestilling mellem to forsigtige hold viste sig heldigvis fuldstændig ubegrundet.

De to hold gav hinanden en både åben og underholdende kamp, hvor kun uheld og uformåen i afslutningerne forhindrede, at publikum kunne juble over mindst en håndfuld træffere.

At det blev så god en kamp, skal man først og fremmest takke italienerne for. Ikke blot havde de azurblå bolden mest, de brugte den også bedst og skabte en stribe fine målchancer.

Overfor dem stod et engelsk hold, der har udviklet sig til EM's sande minimalister. Roy Hodgsons mandskab er ikke kede af at overlade bolden til modstanderne og forsvare sig med to standhaftige forsvarskæder.

Og igen måtte man forbløffes over, hvor dygtige englænderne var til at få skabt sig muligheder, de få gange de fik bragt bolden frem i udsigtsrige positioner.

Men det var italienerne, der var bedst og farligst, og specielt Mario Balotelli kom frem til en række gode muligheder mod sine klubkammerater i Manchester City, Joleon Lescott og Joe Hart i den engelske defensiv.

Andrea Pirlos flot udtænkte afleveringer gjorde ondt på den engelske organisation, og det var svært for de store briter at reagere hurtigt nok, når Antonio Cassano lod sig falde et par meter tilbage for at agere spilstation foran den engelske forsvarskæde.

Mod slutningen af den ordinære spilletid måtte den engelske kaptajn Steven Gerrard behandles for noget, der lignede krampe, og også flere af de italienske spillere begyndte at se udmattede ud efter en intens dyst.

Så det var ikke så mærkeligt, at lidt af tempoet forsvandt, efterhånden som sekunderne gjorde det samme. Italienerne fortsatte med at dominere mod et engelsk hold, der var mærkede af at løbe efter bolden i den forlængede spilletid.

Men der blev længere mellem de åbne chancer, og til slut var der ingen vej uden om straffesparkskonkurrencen.

Normalt er det ikke englændernes favoritdisciplin efter fem nederlag i seks forsøg ved EM- og VM-slutrunder, og endnu engang viste det sig at blive endestationen. Italien skal nu op imod Tyskland i semifinalen på torsdag.

Straffespark:

0-1 Mario Balotelli 1-1 Steven Gerrard Riccardo Montolivo misbruger 2-1 Wayne Rooney 2-2 Andrea Pirlo Ashley Young misbruger 2-3 Antonio Nocerino Ashley Cole misbruger 2-4 Alessandro Diamanti

 

FacebookTwitter