'Arrogant og respektløs': Minister skælder ud på coronaramt Ronaldo

Cristiano Ronaldo og seks andre Juventus-spillere efterforskes af politiet for brud på karantænereglerne.

Cristiano Ronaldo er røget i infight med den italienske sportsminister, Vincenzo Spadafora. (Foto: ALBERTO LINGRIA © Scanpix)

Reglerne er ens for alle. Også selv om man er en global superstjerne.

Således kan konflikten mellem Juventus, Cristiano Ronaldo og Italiens sportsminister, Vincenzo Spadafora, koges ned.

Ronaldo blev i ugens løb, sammen med flere holdkammerater fra Juventus, nemlig testet positiv for coronavirus, men har ikke fulgt de rette protokoller, hvis det står til ministeren.

Ronaldo og holdkammeraterne undlod ifølge Gazetta dello Sport at selvisolere sig på et hotel i Torino efter at to klubansatte havde afgivet positive tests.

Seks af Juventus-spillerne, herunder Ronaldo, valgte i stedet at tage afsted på landsholdsopgaver.

Samme dag, som coronatesten blev foretaget, delte den portugisiske stjerne et billede på Instagram, hvor han deltog i en fællesspisning med resten af det portugisiske landshold. Ronaldo deltog naturligvis ikke i Nations League-opgøret mod Sverige, og kort efter returnerede han til det italienske med et ambulancefly.

Og det var her, at Vinzenco Spadafora første gang reagerede.

  • Den 13. oktober observerede Cristiano Ronaldo fra sit hotelværelse sine landsholdskammerater træne, mens han selv var i isolation. (Foto: DIOGO PINTO © Scanpix)
  • Dagen efter blev han fragtet med ambulancefly tilbage til Torino. (Foto: Mario Cruz © Scanpix)
1 / 2

- Han har brudt reglerne, da han ikke har fået nogen specialtilladelse af sundhedsmyndighederne, sagde Spadafora.

Juventus gik dog i rette med sportsministerens udtalelse.

- Cristiano Ronaldo returnerede til Italien i et ambulancefly, som var godkendt af sundhedsmyndighederne på forespørgsel fra spilleren. Han vil selvisolere sig derhjemme, skrev klubben.

- Vi sagde til spillerne, at de måtte gøre, som de havde lyst til. De kunne rejse hjem og selvisolere sig. De må selv bestemme. De er frie borgere, siger Agnelli til avisen.

Selv afviste Ronaldo på sin Instagram fredag også, at han skulle have brudt nogle protokoller.

- Jeg respekterer protokollen. Jeg brød den ikke, så det er en løgn, sagde Ronaldo ifølge flere italienske medier i en livesending på Instagram fredag.

Arrogant og respektløs

Det svar faldt dog ikke i god jord hos den italienske sportsminister, der fredag langede en ny bredside ud efter Cristiano Ronaldo.

- Evnerne hos en given spiller giver ikke nogen ret til at lyve eller være hverken arrogant eller respektløs overfor institutionerne.

Vincenzo Spadafora, minister for sport i Italien, er ude med riven. (Foto: Andreas Solaro © Scanpix)

- Jo mere berømt, man er, jo mere bør man føle et ansvar for at tænke, før man taler, og samtidig sætte et godt eksempel.

- Jeg ville ikke kommentere mere på denne her sag, og jeg ønsker god bedring til de, der er blevet testet positiv, lød det fra Vincenzo Spadafora til det italienske nyhedsbureau ANSA.

Ud over Ronaldo valgte Rodrigo Bentancur (Uruguay), Juan Cuadrado (Colombia), Danilo (Brasilien), Merih Demiral (Tyrkiet) og Paulo Dybala (Argentina) at forlade Torino.

Sveriges Dejan Kulusevski blev i Torino karantæneperioden ud og missede en landskamp mod Rusland på den bekostning. Han var dog med, da Sverige senere stod over for Portugal.

Facebook
Twitter