Danskerbrag i toppen af Serie A: Milano-klubberne jagter Den Gamle Dames trone

Simon Kjær og AC Milan får søndag besøg af Christian Eriksen og Inter i toppen af den italienske liga.

Simon Kjær (til venstre) og Christian Eriksen plejer at stå side om side på landsholdet. Nu mødes de i derbyet i Milano. (Foto: Lee Smith © Scanpix)

Derby della Madonnina. Rivalopgøret mellem AC Milan og Inter. Nummer et og to i den bedste italienske fodboldrække. To kæmper, der i ti år har ligget i dvale.

Det er ved at være et sjældent syn, at de to milanesiske topklubber AC Milan og Inter ligger med fremme på samme tid i Serie A. Søndag mødes de så igen som nummer et og to i en kamp, hvor både Simon Kjær og Christian Eriksen for henholdsvis AC Milan og Inter kan få en stor betydning i opgøret.

Der bliver spillet om vigtige point i begge holds kamp for at vælte Juventus - med det yndefulde tilnavn Den Gamle Dame - af tronen. En trone, som Torino-klubben har siddet sikkert på de seneste ni sæsoner.

Herunder følger tre hovedpunkter i det store derby mellem de to Milano-klubber.

Milano-klubberne vækket til live

Stor glæde i Inter-truppen efter det tredje mål i 3-1-sejren over Lazio. (Foto: ALESSANDRO GAROFALO © Scanpix)

De to tidligere mastodonter i italiensk fodbold har fået en renæssance.

Derby della Madonnina, som rivalopgøret hedder mellem AC Milan og Inter, skal spilles på et tidspunkt, hvor begge klubber har vind i sejlene og for første gang i 10 år mødes, hvor holdene ligger nummer et og to i den italienske Serie A.

Inter, der ligger et point foran AC Milan i tabellen, har håneretten fra klubbernes seneste møde tilbage i januar i Coppa Italia-kvartfinalen, hvor det blev til en 2-1 sejr til Inter med et sublimt frisparksmål af Christian Eriksen i kampens overtid. De samme cifre, som Inter vandt med i sæsonens første Serie A-møde mellem de to hold i begyndelsen af efteråret.

Et ganske kort øjeblik inden frisparket blev omsat til mål. (Foto: DANIELE MASCOLO © Scanpix)

De to Milano-klubber har i mesterskabssammenhæng ligget i dvale siden henholdsvis 2010 og 2011. AC Milan med det seneste mesterskab i 2011, mens Inter kronede klubbens femte mesterskab i streg i 2010, da José Mourinho førte sit hold til The Treble. Udtrykket, der dækker, at en klub har vundet både mesterskabet, pokalturneringen samt Champions League i samme sæson.

Mens Juventus, Den Gamle Dame, har vundet i alt 36 mesterskaber i den italienske fodboldhistorie, så må Milano-klubberne nøjes med at kunne bryste sig af 18 hver. Mesterskabskampen i år vil altså tippe mesterskabs-vægtskålen til en af klubbernes side.

Landsholdskoryfæerne Eriksen og Kjær

Christian Eriksen og Simon Kjær kommer nok ikke til at juble så meget sammen i søndagens opgør. (Foto: Toby Melville © Scanpix)

Henholdsvis 103 og 102 landskampe er, hvad Christian Eriksen og Simon Kjær kan præsentere på hver deres fodbold-cv. Det er landsholdets to mest erfarne spillere, der mødes i en kamp om vigtige mesterskabspoint i en af Europas fem største ligaer.

Det kan da noget!

Christian Eriksen, der blev hentet til Inter for lidt over et år siden, har haft en noget turbulent tid i Milano med sparsom spilletid og florerende rygter om et skifte væk fra Italien. Men nu kan det angiveligt se ud til, at Inters træner Antonio Conte endelig har fundet plads til danskeren, der i sidste weekend leverede et interview på habilt italiensk.

Med over en times spilletid i hver af Inters to seneste kampe, det uafgjorte resultat mod Juventus samt 3-1-sejren over fjerdepladsen Lazio, ser det lovende ud for Eriksens fremtid. Og ikke mindst Danmarks EM-chancer til sommer.

Simon Kjær har spillet 15 Serie A-kampe i denne sæson. (Foto: Jonathan Moscrop © Sportimage/PA Images)

Simon Kjær derimod har fået fuld spilletid, når han ellers har været skadefri. Han har været en vigtig spiller i AC Milan-forsvaret, der var med til at sikre, at klubben ikke fik et eneste nederlag i Serie A i løbet af efteråret.

Han blev skadet og måtte udgå efter 20 minutter i klubbernes seneste møde i Coppa Italia, så mon ikke, han ser frem til at få revanche mod førerholdet i Serie A.

Zlatans gensyn med Serie A's topscorer

Der var ikke meget kærlighed mellem Zlatan Ibrahimovic og Romelu Lukaku, da de to hold mødtes tilbage i januar. (Foto: DANIELE MASCOLO © Scanpix)

Både Simon Kjærs skade og Christian Eriksens frisparksmål i klubbernes seneste møde er værd at trække frem, men fra et internationalt perspektiv er det nok nærmere sammenstødet mellem to af Europas helt største, der huskes tilbage på.

Serie A's topscorer, belgiske Romelo Lukaku, og 39-årige Zlatan Ibrahimovic kom, som billedet antyder ovenfor, ganske tæt på hinanden i Coppa Italia-kvartfinalen. Der skulle angiveligt have været udvekslet nogle knap så pæne gloser mellem de to, og det bliver altså spændende at se i søndagens kamp, om de to stjerneangribere har lagt stridsøksen derhjemme.

Med 16 Lukaku-mål og 14 Ibrahimovic-mål i sæsonen er det to vigtige herrer, som klubberne råder over. Det bliver en duel i duellen mellem to af Europas farligste angribere.

AC Milan og Inter mødes søndag klokken 15.00. Du kan følge danskerbraget på TV2 Sport X.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter