Eriksen vil væk, klubben vil sælge ham, og Inter står klar – så hvad er problemet? 'Der foregår en blinkekonkurrence'

Den danske Tottenham-stjerne er havnet i et større taktisk spil om sin fodboldfremtid.

Christian Eriksen må vente på, at Inter og Tottenham bliver enige. (Foto: WILL OLIVER © Scanpix)

Hvis du interesserer dig en smule for fodbold og følger med i de danske spilleres gøren og laden, så kan du umuligt have overset, at herrelandsholdets playmaker Christian Eriksen i månedsvis er blevet kædet sammen med et skifte til italienske Inter.

Eriksens kontrakt med sin nuværende klub Tottenham udløber til sommer, efter danskeren valgte at takke nej til en forlængelse for et halvt år siden.

Den offensive midtbanespiller vil efter seks et halvt år i England gerne prøve sig af et nyt sted, og her har Serie A-klubben Inter åbnet døren på vid gab for et muligt samarbejde.

Selvom den italienske topklub kan få Eriksen gratis til sommer, så vil Inter helst hente danskeren i januars transfervindue, så Eriksen kan hjælpe Inter med at vinde mesterskabet i denne sæson.

Inter har da også været meget tydelige i deres interesse. Det var klubben senest mandag aften, da sportsdirektør Piero Ausilio udtalte til det italienske medie Sky Sports, at man nu havde afgivet et officielt bud på danskeren - og nu afventede Tottenhams respons.

Egentlig virker det meget ligetil.

Eriksen vil gerne videre, Inter vil have danskeren, og hvis Tottenham skal tjene noget på den danske landsholdsspiller, så skal de skibe ham af i dette transfervindue. Så hvad er problemet?

Penge. Som det altid er i de her situationer, forklarer DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul.

- De to klubber prøver at finde ud af, hvem der har mest is i maven. Det er en slags blinkekonkurrence: Hvem blinker først? Tottenham vil gerne have så meget ud af en Eriksen som muligt - en spiller, de regnede med at sælge for mange flere millioner kroner.

- Inter vil på den anden side ikke betale overpris, når de kan få ham gratis til sommer. Det er ikke essentielt, at de får ham i januar, men det vil de helst. Så det er et større taktisk spil, siger Kraul.

Hård forhandlingsmand i Tottenham

Og det er noget af et spil, som Inter har rodet sig ud i. For det er ikke hvem som helst, som italienerne forhandler med i den engelske klub. Tottenhams ejer Daniel Levy er nemlig kendt og berygtet for ikke at give sig nemt i forhandlinger med andre klubber, selvom spilleren selv har givet udtryk for, at han gerne vil væk fra Tottenham.

Tidligere har Levy trukket forhandlingerne i langdrag med stjerner som Luka Modric og Gareth Bale i henholdsvis 2012 og 2013, der begge ville skifte til spanske Real Madrid.

Her lykkedes det blandt andet Tottenhams ejer at sælge walisiske Bale for 750 millioner kroner på den sidste transferdag i sommeren 2013 – en sum, der på det tidspunkt var den dyreste for en fodboldspiller.

- Lige nu skiller 75 millioner kroner Inter og Tottenham omkring Christian Eriksen. Nogle tænker måske,'hvad er 75 millioner kroner i dagens fodboldverden, især i Premier League, hvor pengene er så enorme?'

Daniel Levy giver sig ikke så nemt i forhandlingerne. (Foto: Paul Currie © Scanpix)

- Men Levy er kendt for at presse tingene til det sidste. Det er ikke en mand, der giver ved døren. De vil gerne have gode penge for Eriksen, og det er det, Inter kæmper med nu. Og selvom pengene er store i England, så kan man altså godt få et par fine spillere til 75 millioner kroner, siger DR's fodboldkommentator.

Så det lugter lidt af, at Tottenham og Levy er parate til igen at trække forhandlingerne langt ud til sidste dag i transfervinduet. Den præmis kan Andreas Kraul godt gå med til, men han vil heller ikke afvise, at det lige pludseligt kan gå stærkt.

- Det er ekstremt svært at spå om. Eriksen er også blevet en upopulær herre hos Tottenham-fansene, og det er heller ikke i klubbens interesse at have en utilfreds mand i truppen. Så hvis en af klubberne blinker, så kan det altså gå meget stærk.

Eriksen med i Tottenham-trup

Det ligner dog ikke, at der sker noget bemærkelsesværdigt de næste par dage.

Tottenhams portugisiske manager, Jose Mourinho, bekræftede tirsdag, at danskeren er med i Premier League-klubbens trup til onsdagens kamp mod Norwich.

- Hvad angår Christian Eriksen, er svaret ikke godt for jer (journalister, red.). Men svaret er, at han er udvalgt til kampen i morgen (onsdag, red.). Han spiller i morgen, siger portugiseren.

Derfor fortsætter blinkekonkurrencen mellem Inter og Tottenham for en stund.