Historien om Københavns 6-dagesløb

Henrik Elmgreen har forud for det 50. københavnske 6-dagesløb skrevet en bog om løbets dramatiske og mangesiddede historie.

Hvorfor er det københavnske 6-dagesløb blevet så stor en begivenhed?

Henrik Elmgreen, der siden 1985 har været løbets sportslige leder, svarer selv på det i forordet til sin nye bog "Det københavnske 6-dagesløb".

- Historien om det københavnske 6-dagesløb er ikke blot historien om et cykelløb, det er også i perspektiv historien om en folkelig og kulturel københavnerbegivenhed, der har tiltrukket et publikum fra alle samfundslag, fra prinser til gøglere i bogstaveligst forstand, og som har interesseret langt ud over sportens egen verden.

Hyldest til Kay Werner Nielsen

Bogen blev præsenteret i begyndelsen af december ved et arrangement i Ballerup Super Arena, hvor det københavnske 6-dagesløb er blevet kørt siden 2005. Her var en af løbets store stjerner i 1950erne, Kay Werner Nielsen, til stede, og han blev mere end nogen anden hyldet af forfatteren.

- Du har haft kolossal betydning for både løbet og for mig personligt, sagde Henrik Elmgreen, inden han gav Kay Werner et eksemplar af bogen.

Fire gange var Kay Werner Nielsen med til at vinde løbet, som blev kørt for første gang i 1934. Dengang foregik det i Forum på Frederiksberg, hvor det med pauser undervejs blev kørt frem til 1999.

Med kærlighed og indsigt

Historien om "Det københavnske 6-dagesløb" beskriver alle løb, alle de store profiler, og det er gjort med kærlighed og så stor indsigt, at bogen inklusive sine mange lister over vindere med mere giver er perfekt overblik over løbets historie og betydning.

Det 50. københavnske 6-dagesløb køres fra den 2. til den 7. februar 2012. Henrik Elmgreen er 66 år og stopper som sportslig leder af løbet bagefter. Hans efterfølger bliver den tidligere 6-dagesrytter Michael Sandstød.